A Hyundai bemutatta saját nagyteljesítményű töltőjét


A Hyundai Motor bemutatta első saját fejlesztésű, ultra nagyteljesítményű villámtöltőjét, amelynek első két darabját a koreai Hyundai Motorstúdió Goyang élményközpontnál helyezték üzembe.    

A Hi-Charger névre keresztelt ultra nagyteljesítményű villámtöltővel a Hyundai Motor felkészült a közeljövőben bővülő körű elektromos járműveinek fogadására is. A Hi-Charger rendszert a Hyundai Motor a koreai Daeyung Chaebi vállalattal együttműködve fejlesztették és egy teljesen új koncepcióval igyekszik a villanyautók töltését megközelíteni.  

A töltőoszlopok legnagyobb teljesítménye 350 kW, amelyekkel a közeljövőben érkező 800 voltos fedélzeti rendszerrel ellátott, nagy akkukapacitásukkal hosszabb hatótávval rendelkező új generációs elektromos járművek akár 20 perc alatt feltölthetőek lesznek 80 százalékos szintre. Ezzel a villanyautók egyik legnagyobb hátránya szűnhet meg és jelentősen csökkenthető lesz az elektromos járművek újratöltési ideje. Valamint a töltőállomás kábeleinek függesztett kialakítása miatt a használók sokkal könnyebben kezelhetik azt, függetlenül attól, hogy autójuk töltőnyílása hol található.  


A Hyundai Motor egy külön alkalmazást is készít a Hi-Charger töltőoszlopokhoz, amely azzal és a járművel kommunikálva optimális útvonal-tervezési szolgáltatást kínál a felhasználóknak, amely mellett az applikáción keresztül töltőállomást is lehet foglalni, valamint a töltést ki is lehet fizetni. A Hyundai rendszere emellett az autóval kommunikálva annak különböző adatait is megjelenítheti a hozzá kapcsolt alkalmazásban.  

A Hyundai Motor elsőként két ilyen Hi-Charger töltőállomást telepített a Hyundai Motorstúdió Goyang teremgarázsába, amelyek az élményközpont által szervezett tesztvezetések alkalmával nyújtanak betekintést az érdeklődőknek a jövő töltési rendszereibe. A Hyundai a felhasználók visszajelzései és a nagymennyiségű adatok elemzése közben több hasonló Hi-Charger állomást kíván kiépíteni Dél-Koreában.  


Emellett a Hyundai azt is tervezi, hogy egy Szöulban már meglévő és működő benzinkutat Mobilitási Életstílus Töltőállomás néven a jövő év elejére a villanyautósok részére alakítson át. Az összesen 8 darab nagyteljesítményű töltővel felszerelt állomáson különböző tájékoztató és szórakoztató programok várják majd a töltésre érkező ügyfeleket. „A Hyundai azért fejlesztette ki a Hi-Charger töltőt, hogy vezető szerepet töltsön be az elektromos járművek töltőinfrastruktúrájának kialakításában, ami az elektromos járművek elterjedésének legfontosabb tényezője. Tovább folytatjuk a létesítmények építését és a szolgáltatások fejlesztését” – mondta a Hyundai egyik képviselője.  

Forrás: hmgjournal.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését