Megépülhet a Hyundai 105 emeletes új székháza


A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy a csoport összes leányvállalatának székhelyéül szolgáló új központjának építése a jövő év eleji alapkőletételt követően 2023-ra készül el.  

A szöuli városi önkormányzat azt követően megadta a szükséges építési engedélyeket a Hyundai 105 emeletes új globális üzletközpontjának (GBC) megépítésére, miután a vállalat beleegyezett azon intézkedések bevezetésébe, amelyekkel biztosítják, hogy a felhőkarcoló nem zavarja a koreai légierő repülési tevékenységét. Az ezekkel kapcsolatos költségeket az autógyártó fogja fizetni, amelynek összegét nem hozták nyilvánosságra.   

Ha az épület elkészül, a Hyundai csoport globális üzletközpontja Dél-Korea legmagasabb épülete lesz – magasabb, mint a Szöul keleti részén fekvő jelenlegi csúcstartó Lotte World Tower. A felhőkarcolóban irodák, szállodák, üzletek, előadó- és kiállítótermek is kialakításra kerülnek. A nagyjából 10 ezer dolgozót munkahelyeként az  épületben lesz a Hyundai Motor Group 15 leányvállalatának új globális központja is. „A vállalat most a különleges célra felállított vállalkozást tervez alapítani és a GBC, valamint a hozzá kapcsolódó létesítményekhez befektetőket kíván toborozni” – mondta a vállalat szóvivője.    


A Hyundai Motor Group még 2014-ben vásárolta meg az állami tulajdonú Korea Electric Power vállalat 80 ezer négyzetméteres korábbi épületét, amelyért rekordösszeget, 9 milliárd dollárt fizetett. A globális üzletközpont a kormányzat szélesebb körű fejlesztési tervének részét képzi, amelynek keretében a környező városrészt is megújítanák. A kormányzat hatalmas földalatti bevásárlóközpontokat, kulturális és konferenciaközpontot is tervez a GBC köré. 

A Hyundai csoport új székházát természetesen a konglomerátum egyik leányvállalata, a Hyundai Architects & Engineers Associates, a Hyundai Engineering & Construction építőipari cég leányvállalata végezte, 96 millió dollárért. Az épület felépítését szintén a Hyundai E & C és a Hyundai Steel vállalta magára, az építkezés és a kialakítás költsége mintegy 3 milliárd dollár. 

Forrás: en.yna.co.krpulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését