A Hyundai szerint élményautókra mindig lesz igény


Albert Biermann, a dél-koreai Hyundai Motor kutatási-fejlesztési részlegének vezetője szerint az önvezető autók korában is szükség lesz olyan autókra, amelyek élményt nyújtanak.

A BMW M részlegétől néhány éve a Hyundaihoz szerződött tapasztalt fejlesztőmérnök, Albert Biermann nemrég Izraelben, egy konferencián beszélt az autózás jövőjéről. Elmondta, hogy ugyan az önvezető technológia nemsokára hétköznapinak fog számítani, ám eközben az élvezetesen vezethető autóknak mindig is lesz piacuk. 

„Az emberek hobbicélokra fogják venni ezeket az autókat” – mondta Biermann Izraelben, ahol egy okos közlekedési konferencián vett részt az ország kormányfőjének hivatalában. Albert Biermann 2015-ig a BMW-nél a fejlesztési részleg alelnöki pozíciójáig jutott és 32 éves vállalati múltja után a BMW M5 új generációjának kifejlesztését követően készen állt arra, hogy nyugdíjba vonuljon. 


Ekkor azonban legnagyobb meglepetésére kapott egy telefonhívást a Hyundaitól, ami teljesen megváltoztatta addigi elképzeléseit arról, hogy több időt töltsön családjával és csatlakozott a koreai vállalathoz.  A Hyundai Motornál előbb a vállalat nagyteljesítményű N részlegének élén olyan kiváló modelleket alkotott, mint az i30 vagy a Veloster N, majd pedig a koreai autógyártó csoport teljes típuskínálatának átfogó fejlesztési feladataival bízták meg. 

Biermann úgy hiszi, hogy bár jelenleg az elektromos járművek népszerűsége egyre növekszik, a jövő a hidrogénhajtásé. 2025-re Hyundai üzemanyagcellás teherautókat kíván piacra dobni, de később személyautókban is bevezetné ezt a technológiát. A vállalat tíz év múlva, 2030-ra évente 500 ezer hidrogénüzemű autót kíván előállítani.  

Forrás: calcalistech.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését