India a Hyundai legnagyobb külföldi termelőbázisa


A Hyundai Motor eddigi legnagyobb Koreán kívüli gyára Kínában volt, ám korábbi évek elhúzódó nehézségei miatt ezt a szerepet mostantól az autógyártó vállalat indiai gyárkomplexuma vette át.

A Hyundai Motor India Ltd. összesen 583 737 autót gyártott le idén október végéig, ami csaknem 3 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ám teljesítményével még így is meghaladta a vállalat többi külföldi üzemét: Kínában 529 251 db, az Egyesült Államokban 285 600 db, Csehországban 266 320 db, Oroszországban 203 100, Brazíliában 179 382 db, míg Törökországban 143 943 db új autó készült.


Amennyiben ez a trend tovább folytatódik, az indiai gyáregység termelésével megelőzi a kínait és ezzel a Hyundai Motor legnagyobb külföldi gyártóbázisává lép elő. Alig három éve még a kínai gyárban 1 179 881 autó készült éves szinten, ami 510 ezerrel több volt, mint az indiai termelés akkori szintje. Kína azonban a rakétavédelmi rendszerek koreai telepítése miatt gazdasági szankciókat léptetett életbe a koreai vállalatokkal szemben, így a Hyundai kínai gyárának termelése 2017-re 828 ezer, 2018-ra pedig 806 ezer darabra esett vissza.  


Az idei év első tíz hónapját tekintve a kínai Hyundai gyár termelése a tavalyihoz képest újabb 20 százalékot esett vissza, ami a legnagyobb mértékű visszaesés a gyártó globális termelési egységei között. A termelés a török gyárban 15,8, a cseh üzemben 7, az indiaiban 3, míg az oroszban 0,2 százalékkal esett vissza. A koreai gyártó ezért az amerikai és a fejlődő piacokon keres új lehetőségeket, a gyártó első platós kisteherautóját Alabamában készül gyártani, ahol további modellek bevezetésével igyekszik kihasználni a gyár termelőkapacitását. Emellett most jelentették be, hogy gyárat építenek Indonéziában is. 


Eközben a Hyundai Motor külföldi gyártóüzemeinek csökkenő termelése szorosan kapcsolatban áll az értékesítési eredményekkel. Idén Koreában 3,4 százalékkal több, 612 347 autót értékesítettek, míg a külföldi teljesítmény 5,1 százalékkal visszaesve 3 017 230 darabos eredményt ért el.   

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését