Innovációs díjat kapott a Hyundai hidrogén-mobilitási megoldása


Az immár második alkalommal megrendezett Nemzetközi Év Teherautója (iToY) díjkiosztón a Hyundai Motor elnyerte a Teherautó-innovációs Díjat, amellyel a zsűri a vállalat teherautóinak tiszta mobilitási törekvését ismerte el.   

A Hyundai Motor hidrogén-mobilitási megoldása elnyerte a második éve odaítélt Nemzetközi Év Teherautója (iToY) Teherautó-innovációs Díját. A Hyundai Motor és a H2 Energy 2019. áprilisában alapította meg a Hyundai Hydrogen Mobility közös vállalkozását, amely együttműködés célja az európai hidrogén-mobilitási ökoszisztéma üzemanyagcellás teherautók használatának bevezetésével történő kibővítése. A közös vállalat azzal a szándékkal kezdte meg tevékenységét a tiszta mobilitás felé Svájcban, hogy 2025-ig 1 600 darab üzemanyagcellás tehergépjárművet szállít le megrendelőinek. A közös vállalat később kiterjeszti innovációs megoldását a páneurópai piacon értékesített üzemanyagcellás járművek piacára is.

Az IToY Teherautó-innovációs Díját egy 25 tagú haszongépjárműlap-szerkesztőből és vezető újságírókból álló szakmai zsűri ítéli oda, akik Európa és Dél-Afrika legfontosabb tehergépjármű-magazinjait képviselik. A zsűri tagjai személyesen találkoztak egymással, hogy értékeljék a technológiai újításokat és az változásokhoz való hozzájárulásukat az elmúlt néhány év haszongépjármű-iparában. A zsűri a Solutrans ipari és városi járműkiállításon szavazott, amelyet 2019. november 18-23 között a franciaországi Lyonban tartottak.


A zsűri elismerte a Hyundai hidrogén-mobilitási megoldásainak globális megközelítését a haszongépjármű-ágazat tiszta energia-alapú mobilitás felé mutató paradigmaváltásában. A projekt Xcient üzemanyagcellás elektromos nehéz tehergépjármű-flottájának célja annak megerősítése, hogy a járművek, az üzemanyagtöltő állomások és a hidrogéngyártási technológiák Európa-szerte alkalmazhatóak legyenek.

„Az IToY-díjakat meghatározó neves nemzetközi zsűri elismerésével értékelte a hidrogénüzemű üzemanyagcellás teherautók európai és a világ minden táján történő forgalmazásának hitelességét” – mondta Edward Lee, a Hyundai haszongépjármű-üzletágának vezetője. „A Hyundai és a H2 Energy közös vállalatát azért hoztuk létre, hogy felgyorsítsuk az üzemanyagcellás járművek 2030-as vízióját és nagy örömünkre szolgál, hogy ez a rangos újságírói csoport elismerte erőfeszítéseinket."


A Hyundai a múlt hónapban mutatta be tehergépjármű-mobilitási vízióját az Ászak-amerikai Haszonjármű Kiállításon Atlantában. A szalonon a Hyundai kiállította a HDC-6 Neptune Concept nevű, hidrogénüzemű tehergépjárművét és a Hyundai Translead HT Nitro ThermoTech Concept energiatakarékos hűtőkabinos pótkocsiját.

A Nemzetközi Év Teherautója díjat 1977-ben alapították és jelenleg társtagjaik vannak Kína, India, Dél-Afrika, Ausztrália, Japán, Irán és Új-Zéland folyamatosan bővülő tehergépjármű-piacain, valamint 24 zsűritagja vezető autómagazinokat képviselnek Európa-szerte. A 24 IToY zsűri magazinjainak és nyolc társult tagjának összesített közönsége meghaladja az egymillió olvasót.

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését