A Hyundai csoport autói az amerikai Év Autója döntőjében


A Hyundai Motor Group bejelentette, hogy a Hyundai Palisade és a Kia Telluride modelljeit a zsűri beválogatta az amerikai Év Autója döntőjébe.

Az Amerikai Egyesült Államok és Kanada jelentős számú neves autószakmai újságíróiból álló zsűrije nemrég összeállította azt a kilenc modellből álló listát, amelyek közül a 2020-as Év Autóját, az Év Hobbiterepjáróját és az Év Kishaszon-járművét megválasztják. A szűkített listát 29 nevezett modellből választották ki azok formaterve, innovációja, biztonsága, vásárlói elégedettsége és ár-érték aránya alapján.    


A Hyundai közleménye szerint a kilenc modell között a Hyundai Sonata személyautója és a Palisade, valamint a Kia Telluride crossoverek is megtalálható. A Hyundai a Sonata modellt nemrég kezdte gyártani az amerikai Alabamában, míg a Kia Georgiában kizárólag az észak-amerikai piacra készülő Telluride modelljét nemrég a MotorTrend a 2020-as év Hobbiterepjárójának választotta.  


„A verseny a népszerű hobbiterepjáró kategóriában a népes tömeggyártók és prémiumgyártók újabbnál újabb belépőivel különösen kemény, beleértve a három üléssoros és az új elektromos crossoverek erős mezőnyét is” – mondta Kirk Bell, a NACOTY főtitkára. A két koreai vállalat modelljei a Chevrolet Corvette Stingray, a Toyota Supra sportautói mellett a Lincoln Aviator SUV, a Ford Ranger, a Jeep Gladiator modellekkel versengenek a címért. 


A Hyundai csoport arra számít, hogy a Hyundai és Kia modellek jelölése segítheti a három modell népszerűségét és eladásait a világ egyik legfontosabbnak tekinthető amerikai autópiacán. A Hyundai Genesis és Elantra modelljei 2009-ben és 2012-ben, míg tavaly a Genesis G70 és a Hyundai Kona modellek nyerték el az Év Autója címet. A győztest 2020 januárjában a Detroiti Autószalonon fogják kihirdetni.  

Forrás: en.yna.co.kr  

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését