A Hyundai átvette WRC bajnoki díját


A FIA által megrendezett rangos díjkiosztó ünnepségen Hyundai Motorsport hivatalosan is megkapta a 2019. évi FIA Rali-világbajnokság konstruktőri trófeáját.

A Párizsban megtartott ünnepség egy hihetetlenül sikeres szezon zárását jelenti a Hyundai csapata számára, akik első alkalommal nyerték el a WRC díját. A Hyundai Motorsport ezzel most megerősítette helyét a rali történelemkönyveiben és megerősítette hírnevét az iparág legjobbjai között. Az ünnepségen minden nagyobb motorsportszéria idei bajnoka megjelent és megkapták hivatalos díjaikat. A rendezvényen a Hyundai Motorsportot Scott Noh elnök és Andrea Adamo csapatfőnök képviselte.


A Hyundai szélesebb körű képviselőiként jelen volt Thomas Schemera, a vállalat termékfejlesztési részlegének vezetője, a Hyundai Motor Group ügyvezető alelnöke és Gyoo-Heon Choi, az N sportmárka menedzsmentjének vezetője, a Hyundai Motor alelnöke is. És természetesen ott volt Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul, akik a WRC egyéni bajnokságban elért második helyért járó  trófeájukat vették át, miután a belga páros három győzelmet (Korzika, Argentína és Spanyolország) is ünnepelhetett ebben a hihetetlenül nehéz szezonban.


„"Megtiszteltetés volt, hogy a Hyundait képviselhettem a FIA-díjkiosztó ünnepségen és a cégünk számára, hogy megkapta a 2019. évi konstruktőri bajnoki trófeát” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Ez az alzenaui csapatunk sok éves kemény munkájának eredménye, amely ebben a szezonban az első trófeánkkal teljesedett ki. Nagyon megható, hogy ezen az ünnepi estén erőfeszítéseinket és eredményeinket a motorsport-közösség legjobbjai is elismerik. Most feljegyezzük ezt a fantasztikus mérföldkövet cégünk történelmében és együtt keresünk még nagyobb sikereket 2020-ban mint bajnoki cím védője." 


„"A FIA-díjkiosztó ünnepsége a motorsportban elért sikereink hivatalos elismerése” – mondja Thierry Neuville. „Kiváltság számunkra, hogy a Hyundai Motorsport zászlója alatt versenyezhettem oly sok verseny során. A WRC egyéni bajnokságában elért második helyezésért átvett trófea még több motivációt ad Nicolasnak és nekem a következő szezonra. A csapat számára a konstruktőri trófea átvétele hatalmas eredmény és büszke vagyok arra a szerepre, amelyet ebben a sikerben játszottunk. 2020-ban újra versenyben leszünk!”

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését