A versenyeredmények segítik a Hyundai N sportmárka eladásait


A Hyundai Motor N szériás sportmodelljeinek eladásai folyamatosan emelkedtek az elmúlt három évben, amiben a vállalat versenyeredményei és versenyképes árazása is nagy szerepet játszik.  

A Hyundai Motor 2017 júniusában mutatta be első nagyteljesítményű sportmodelljét, az i30 N modellt, amit éppen egy évvel később a Veloster N sportváltozata követett. A vállalat közleménye szerint a két autótípusból október végéig összesen 30 437 darab kelt el. Az i30 N és időközben megjelent Fastback N változata kizárólag Európában és Ausztráliában kapható, míg a Veloster N Dél-Koreán kívül nemrég mutatkozott be az Egyesült Államokban.  


A három N modell iránti érdeklődés fokozatosan növekedett, ahogyan a Hyundai ralicsapata egyre esélyesebbé vált a Rali-világbajnokság (WRC) konstruktőri bajnoki címének elnyerésére. Ezt végül néhány hete sikerült elérni, a Hyundai Motorsport az autógyártó történetében első alkalommal szerezte meg a bajnoki címet, amelyhez négy győzelemre és 13 egyéni dobogós helyezésre volt szükség idén.    Ez volt a csapat egyik legjobb éve, mivel a Hyundai i20 Coupe WRC versenyképes teljesítményt nyújtott minden terepen.


„A motorsport és a nagy teljesítmény kéz a kézben járnak, így most arra összpontosítunk, hogy ezt a győzelmi érzést az ügyfelek számára a világ minden táján átadjuk és még tovább fokozzuk a Hyundai autóinak vezetési élményét" – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Group termékfejlesztési részlegének felelős ügyvezető alelnöke.


Az amerikai Road & Track autós magazin a Veloster N változatát választotta a 2020-as Év Nagyteljesítményű Autójának. A lap szerint a koreai sportautó alapára kevesebb, mint 28 ezer dollár, teljesítménye azonban messze felülmúlja vételárát. A Hyundai az N márkájú modellekkel a BMW M és a Mercedes-Benz AMG modelljeivel kíván versenyre kelni. Az összes N modell kézi sebességváltóval van felszerelve a vezetési élvezet érdekében.

Forrás: en.yna.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését