A Hyundai 13 százalékkal kívánja növelni amerikai eladásait

A Hyundai Motor Grouphoz tartozó Hyundai Motor, a Kia és a Genesis célja, hogy idén a hobbiterepjáróknak és csúcskategóriás modelleknek köszönhetően 13 százalékkal több autót értékesítsenek az Egyesült Államokban.  

A Hyundai csoport azt tervezi, hogy a tavalyi 1 208 374 darab után 13 százalékkal több, összesen 1 360 ezer új autót értékesít idén az Egyesült Államokban. A csoport 2019-ben 1 304 109 darab autót tudott eladni az USÁ-ban. 

A két nagy koreai autógyártó arra számít, hogy a koronavírus-járvány ellenére el tudja érni a értékesítési célját, mivel a Hyundai Palisade, a Kona és a Venue, illetve a Kia Telluride hobbiterepjáró modellek iránt továbbra is nagy az érdeklődés. A Hyundai tavaly év végén mutatta be a Genesis prémiummárka GV80 hobbiterepjáróját és G80 limuzinját az Egyesült Államokban, valamint azt is tervezi, hogy az új Hyundai Tucson modellt az első negyedévben az amerikai alabamai üzemében is gyártásba veszi.  

Az értékesítések további erősítéséhez a csoport a második negyedévben a Genesis GV70 hobbiterepjárót is be kívánja vezetni az amerikai autópiacra. Az autógyártó ezzel a termékkínálatának fejlesztését helyezi előtérbe, miközben igyekszik csökkenteni a vásárlási ösztönzők mértékét is a világ egyik legfontosabb autópiacán.  

A teljes 2020-as évet tekintve a Hyundai és a Kia globális eladásai a pandémia által meggyengült vásárlói hangulat miatt 12 százalékos zuhanás után 7,19-ről 6,35 millió darabra esett vissza. A csoport idén a koronavírus oltások elterjedésével együtt 7,08 millió autót szeretne értékesíteni világszerte.   

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei