A Hyundai a világpremier előtt megmutatta az IONIQ 5 belső részletét

A Hyundai Motor ma új képeket hozott nyilvánosságra a várva várt IONIQ 5 tágas és sokoldalú belső teréről, amelynek virtuális világpremierjét 2021. február 23-án tartják.

Az IONIQ 5 a Hyundai első tisztán elektromos autója, amely az Electric-Global Modular Platform (E-GMP) technológiára épül. Ez a villanyautók számára kifejlesztett platform egy sík akkumulátorcsomagot hordoz magában, amely tágas és testreszabható belső teret tesz lehetővé, személyre szabott mobilitást és rugalmas konfigurációkat kínálva úgy, hogy az utasok és a csomagok egyaránt kényelmesen elférjenek.

Az elsősorban környezetbarát anyagokkal és textíliákkal berendezett belső kialakítás tükrözi a fogyasztók növekvő érdeklődését a személyes közlekedés iránt, amely támogatja a jólétet, valamint az etikusabb és fenntarthatóbb termékek iránti igényt. „Az IONIQ 5 egy olyan tervezési kinyilatkoztatás, amely optimista képet tükröz arról, mire számíthatnak az ügyfelek az új villanyautó-korszakban" – mondta SangYup Lee, a Hyundai Global Design Center vezető alelnöke. „A hosszú tengelytáv a tér új dimenziójában jelenik meg. Ezt a különleges teret tökéletes pihenőhelyként terveztük meg, egy otthon távol otthonától.”

Az IONIQ 5 jelentősen különbözik más közepes méretű crossover társaitól, különösen azoktól, amelyek belsőégésű motorokkal és hagyományos Steer-by-Wire rendszerekkel rendelkeznek, mert az E-GMP nyújtott tengelytávot és sík padlót tesz lehetővé. Az IONIQ 5 vezetője és utasai mindkét oldalon akkor is szabadon szállhatnak be és ki az utastérből, ha szűk helyen helyen parkolnak, mert a sík padló a középkonzol előre-hátra csúsztatását is lehetővé teszi. Ezt eredményezte a hagyományos középkonzol alapos újragondolása, amely így több funkciót kínál, mint egy statikus tárolódoboz. Az újonnan kifejlesztett „Univerzális Sziget” felváltja a középkonzolt és ezzel az IONIQ 5 lakótér-élményének középpontjává válik.

A vezető- és az első utasülések olyan lábtartókkal vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik az utasok számára, hogy „ellazuljanak és feltöltődjenek”, miközben az autójukat is töltik. Minden ülés mozgatható és áthelyezhető, így az elöl ülő felnőttek könnyebben el tudják látni a hátul ülő gyermekeket vagy háziállataikat.

Az IONIQ 5 fejlesztése közben a Hyundai komolyan átgondolta, hogy a fogyasztók mit keresnek egy autóban. Az egyik egyértelmű igény az volt, hogy környezettudatosabb, kisebb környezeti hatású mobilitási megoldásokra van szükség. A tervezők az IONIQ 5 környezetbarát és fenntartható forrásból származó anyagainak használatával válaszoltak ezekre az aggályokra. 

Az üléseket környezetbarát módon feldolgozott bőr borítja, amelyet lenmagból kivont növényi olajkivonatokkal festenek és kezelnek. Az utastérben található egyéb puha bútorok fenntartható szálakból, például cukornád biokomponensekből, gyapjúból és poli-fonalakból, valamint újrahasznosított PET műanyag palackokból készült szálakból szőtt anyagokból állnak. Az olyan felületeket, mint a műszerfal, a kapcsolók, a kormánykerék és az ajtólapok, repcevirágokból és kukoricából származó olajokból álló poliuretán biofestékkel vonják be.

A Hyundai 2021. február 23-án egy virtuális világpremier keretében mutatja be az IONIQ 5 modelljét. Az esemény során a Hyundai bemutatja az IONIQ 5 innovatív funkcióinak részleteit és azt, hogy az ügyfelek számára miért hasznosak ezek.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei