A Hyundai benzinkútból csinált ultragyors töltőállomást

A Hyundai Motor legújabb nyolcállásos ultragyors villanyautó töltőállomásával bepillantást adott abba a hamarosan egyre hétköznapibbá váló látványba, amikor a járművek benzinkutak helyett töltőoszlopoknál állnak meg. 

A Hyundai Szöul délkeleti részén nemrég megnyitotta vadonatúj saját töltőállomását, ahol egyszerre nyolc olyan töltőfej is található, amelyek 800 voltos csúccsal akár 350 kW-os teljesítmény leadására is képesek. Ez a teljesítmény elég ahhoz, hogy a villanyautók széles körének akkumulátorait akár fél óra alatt 80 százalékra töltsék. 

A Hyundai Motor az SK Network energiavállalattal szövetkezve megvásároltak egy öreg benzinkutat, amelynek 4 066 négyzetméteres területén a kútfejek helyére töltőoszlopokat és parkolókat helyeztek el. A Hyundai most arra készül, hogy további 12 ilyen töltőállomást létesít a nagyobb forgalmú koreai autópályák mentén és további 8 állomást telepít a városközpontokba. A vállalat emellett tavaly bejelentette azt is, hogy a töltőkhöz egy saját alkalmazást is fejlesztenek, amely lehetővé teszi a töltő lefoglalását és a töltés kifizetését is.  

A Hyundai csoport jelenleg hatalmas lendülettel villamosítja termékkínálatát. Dél-Korea legkeresettebb villanyautója sokáig a Hyundai Kona volt, míg a korábban típusnévként ismert Ioniq nevet a jövőben egy sor futurisztikus külsejű villanyautó viseli majd. Természetesen a most létrehozott és a jövőben átadásra kerülő Hi-Charger töltőállomások teljes mértékben kompatibilisek lesznek a februárban megjelenő IONIQ 5 elektromos crossoverrel is.  


Úgy tűnik, a Hyundai a villanyautókra váltás támogatása érdekében leginkább a Tesla kottáját követi azzal, hogy saját járműtöltési szolgáltatást indít. Egy 2019-es közlemény szerint viszont a Hi-Charger szolgáltatásai nemcsak a Hyundai és Kia villanyautói számára lesz elérhető, hanem bármilyen elektromos jármű számára is.  

Forrás: thenextweb.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei