Díjat nyert a Hyundai dizájnfőnöke

A 36. alkalommal odaítélt Festival Automobile International (FAI) nagydíját idén a Hyundai vezető formatervezője, Sang-yup Lee kapta meg, aki az elmúlt öt évben újraformálta a vállalat dizájnstratégiáját. 

A Hyundai Motor bejelentette, hogy Sang-yup Lee, a Hyundai Globális Dizájnközpontjának elnöke megkapta a 36. alkalommal odaítélt Festival Automobile International (FAI) formatervezői nagydíját. „Nagy megtiszteltetés elnyerni ezt a nagydíjat" – mondta Lee alelnök. „Úgy gondolom, hogy kötelességünk a jobb jövőért dolgozni és segítenünk, hogy a Hyundait az ügyfelek életmódjának és értékes idejének igényeire szabott formatervezés révén ismerjék el. Szeretném megosztani ezt a dicsőséget minden mentorommal és kollégámmal, akik pályafutásom során családjukba befogadtak."

Amióta 2016-ban csatlakozott a Hyundai Motorhoz, Lee a világhírű luxusautó-márkáknál gyűjtött több mint 20 éves tapasztalatára építve sikeresen alakította a vállalat formatervezési stratégiáit és irányvonalát. 2018-ban elvállalta a Hyundai Global Design Center vezetői szerepét és azóta számos díjnyertes alkotást készítettek, köztük a Hyundai legújabb Prophecy villanyautó koncepcióját.

„A zsűri minden évben választ egy formatervezőt a Design Nagydíjra. Ebben az évben a teljes tagság Sang-yup Lee-re szavazott és ezzel elismerte csodálatos munkáját” – mondta a FAI képviselője. „Az elismerést különösen a Hyundai Prophecy esztétikai szépségéhez és tisztaságához való hozzájárulásáért kapta meg."

A fennállásának 36. évét ünneplő FAI intézmény az autótervezés világában. A formatervezési fődíjat egy formatervező vagy vállalat kapja globális innovációs stratégiája vagy a szépségre való törekvése miatt. A múltbeli nyertesek között olyan legendás autótervezők találhatók, mint Ian Callum, a Jaguar korábbi formatervezési vezetője és Peter Schreyer, a Hyundai Motor Group formatervezési menedzsmentjének elnöke.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei