Ötödével kevesebb Hyundai készült tavaly Nosovicében

A Hyundai Motor autógyártó cseh vállalata bejelentette, hogy tavaly a koronavírus-járvány okozta pandémiás helyzet miatt az eredetileg tervezettnél közel ötödével kevesebb autót gyártottak Nosovicében.

A Hyundai Motor cseh leányvállalata 2020-ban összesen 238 750 új autót tudott gyártani, ami 70 750 darabbal kevesebb, mint egy évvel korábban és 21 százalékkal kevesebb, mint azt 2020-ra eredetileg terveztek. A csökkenés elsődleges oka természetesen a koronavírus-járvány, valamint annak első hullámában bevezetett szigorú intézkedések. A vállalat idén újra fellendülésre számít.     

 

„A Hyundai Motor Manufacturing Czech főbb piacai Európa, Oroszország, Törökország és a Közel-Kelet maradt, ám a Nosovicében gyártott autók olyan távoli helyekre is eljutottak, mint Új-Zéland, Kolumbia, vagy épp Hong-Kong. A legtöbb járművet Németországba exportáltuk” – mondta Petr Michník, a HMMC szóvivője.  Hozzátette, a tavaszi pandémiás időszakban a Hyundai Motor Manufacturing Czech nosovicei gyárát három teljes hétre bezárták, de az újranyitást követően sem tértek vissza a hagyományos három műszakos autógyártásra. Az autóiparban a legtöbb vállalat nem tudta elkerülni a teljes lezárást.  

A sziléziai autógyártó tavaly teljes modellkínálatát lecserélte. Márciusban megkezdődött a Kona Electric szériagyártása, amely Csehország első szériagyártású új generációs elektromos autója lett, novembertől pedig már ennek továbbfejlesztett változata gördül le a futószalagokról. 2020-ban a teljes i30 modellcsalád frissült, beleértve az N Line változatokat, októbertől pedig a Tucson új generációja is itt készül, amely a teljes termelés 70 százalékát teszi ki. Tavaly emellett az i30 a termelés 18, a Kona Electric pedig csaknem 12 százalékát tette ki.

„Nagyon örülök annak, hogy a HMMC-nél a nehézségek ellenére sikeresen kezeltük a teljes modellváltással járó kihívást jelentő feladatokat. Ennek köszönhetően remek lehetőségekkel rendelkezünk ahhoz, hogy felülkerekedjünk a nehéz időszakokon és biztosítsuk a termelés ismételt növekedését” – mondta aCheol-seung Baek, a HMMC új elnöke.  

A vállalat a jövőben is folytatja a modellekhez kapcsolódó innovációs felkészülést. „Idén a frissített i30 N és a Tucson sportos N Line változata is megérkezik, amely mellett megkezdjük a Kona Electric kisebb, 39 kWh-s változatának szériagyártását is. Ezen fejlesztéseknek köszönhetően az autógyártó arra számít, hogy az idei évben megtermelt autók mennyisége meghaladja a tavalyit” – tette hozzá Michnik. 

A Nosovicében található gyár a Hyundai egyetlen termelőüzeme az Európai Unióban, ahol naponta akár 1 400 autó is készülhet. 2019-ben a HMMC 123,14 milliárd cseh korona bevétel mellett 7,39 milliárd korona nyereséget termelt, ami 170 millióval több, mint egy évvel korábban. A gyár átlagosan 3 300 fős saját létszámmal rendelkezik, amely mellett további 8 700 ember dolgozik a Hyundai közvetlen beszállítóinál.  A gyár vezetése és szakszervezete nemrég állapodott meg arról, hogy idén januártól a dolgozók alapbérét átlagosan 2,5 százalékkal megemelik.  

Forrás: .e15.cz

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei