A Hyundai használt akkuk szállításához fejlesztett konténert

A Hyundai logisztikai vállalata, a Hyundai Glovis szabadalmat nyújtott be „platform konténer” néven, amely az elektromos autók különböző típusú elhasznált akkumulátorainak biztonságos szállítására szolgál.  

Egy elektromos jármű akkumulátora értékének nagy részét elveszti, ha az akkumulátor kapacitása az új 70 százaléka alá csökken. Ennek ellenére máshol, így pl. energiatárolókban, töltőállomásokon tovább használható marad, így a használt villanyautó-akkumulátorok piaca egyre bővül. Az akkuk azonban nagyméretűek és nagyon súlyosak, ezért nehéz azokat megfelelően kezelni. Ezek a jellemzők akadályozták eddig a használt villanyautó-akkumulátorok szállítását. 

A Hyundai Glovis Általános Logisztikai Kutatóintézete ezért felgyorsította technológiai fejlesztéseit. A szabadalmaztatott konténer egy állítható sínrendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a konténer méretének módosítását. Ennek megfelelően ez a megoldás jó platformot képezhet a használt akkumulátorok szállításához, mivel eltérő méretű és alakú akkuk szállítására is alkalmassá válik. 

Ezzel a konténerrel többrétegű berakodás is lehetővé vált, ami annyit jelent, hogy egy 11 tonnás teherautó konténerébe az eddigi 5 helyett akár 17 használt villanyautó-akkumulátor is elfér. Így a konténer akár egy konténerládába is berakható, amivel a használt akkumulátorok a jövőben akár tengeri szállításra is alkalmassá tehetők.  

Iparági elemzők becslése szerint a használt akkumulátorok összegyűjtése iránti logisztikai kereslet a globális villanyautó-piac növekedésével a jövőben megugrik. A Koreai Energiagazdasági Intézet adatai szerint a használt akkumulátorok száma a 2020-as 4 700 darabról 2030-ra 80 ezerre fog nőni csak Koreában.

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei