Akkulízinggel tenné a Hyundai olcsóbbá villanyautóit

A Hyundai egyetértési megállapodást írt alá a dél-koreai kormányzattal, valamint a logisztikai, akkumulátor- és mobilitási társaságokkal, amelynek révén beindítja az elektromos járművek akkumulátorainak lízing üzletágát.

Ezzel a megállapodással a Hyundai célja az elektromos járművek ökoszisztémájának elősegítése a villanyautó vásárlások kezdeti költségterheinek enyhítésével és az akkumulátorok környezetbarát újrafelhasználását lehetővé tevő innovatív szolgáltatások nyújtásával. A Hyundai Motor a dél-koreai Kereskedelmi, Ipari és Energiaügyi Minisztériummal, valamint a Hyundai Glovis, az LG Energy Solution és a KST Mobility vállalatokkal együtt írta alá a megállapodást, amelyben az elektromos taxik akkumulátorainak bérlését és a villanyautó-akkumulátorok energiatároló rendszerekben történő fenntartható újrafelhasználását (ESS) tűzték ki célul.

A szándéknyilatkozat aláírási ünnepségére a koreai Namyang fejlesztőközpontban került sor, amelyen a kormány és az autógyártó tisztviselői, köztük Szej-Kjun Csung miniszterelnök, Yun-mo Sung kereskedelmi, ipari és energiaügyi miniszter, a Hyundai Motor Group elnöke, Euisun Chung, a Hyundai Motor elnöke, Young-Woon Kong, Jung Hoon Kim, a Hyundai Glovis elnöke, az LG Energy Solution elnöke, Jong Hyun Kim és a KST Mobility vezérigazgatója, Haeng Yeol Lee is részt vett.

A megállapodás értelmében a KST Mobility, a taxis üzemeltető, az újonnan vásárolt villanyautókban lévő akkumulátorának tulajdonjogát eladja az akkumulátor-bérbeadó Hyundai Glovis számára,. A KST Mobility ezután havidíjat fizet az akkumulátor használatáért. Ennek eredményeként a KST Mobility alacsonyabb kezdeti beruházást tud elérni az villanyautók megvásárlásához. Amikor a nagy igénybevételt követően az akkukat lecserélik, az eltávolított akkucsomagokat az elektromos taxik gyors feltöltésére szolgáló energiatároló rendszerekben (ESS) használják fel ismét. A költségmegtakarítás érdekében az ESS-t éjszaka töltik fel, amikor a villamos energia olcsóbb, majd napközben azzal elektromos taxikat töltenek fel, amikor az áram viszonylag drágább.

Ebben az üzleti modellben a Hyundai felügyeli az üzleti tevékenységet, miközben tisztán elektromos járműveket értékesít a KST Mobility számára. A Hyundai felelős az akkumulátor-garancia és az akkumulátorok cseréjéért azoknál a járműveknél is, amelyekben használat után kicserélik az akkukat. A Hyundai Glovis működteti az akkumulátorkölcsönző szolgáltatást és az első használat után visszaveszi az akkumulátorokat. A Hyundai Glovis a közelmúltban továbbfejlesztette a releváns képességeket azáltal, hogy egy olyan konténert szabadalmaztatott, amely hatékonyan képes nagy mennyiségű használt akku szállítására.

Az LG Energy Solution elemzi a biztonságot és a maradványértéket azáltal, hogy használat után megvásárolja az akkumulátorokat. Ezeket az akkumulátorokat a gyors töltés érdekében az ESS egységekbe is beépíti, és eladja a KST Mobility-nek, hogy felhasználhassa a töltőket az villanyautós taxiparkjához. Ezen villanyautók vezetési és akkumulátor-adatait a szándéknyilatkozatban szereplő összes féllel megosztják. A koreai Kereskedelmi, Ipari és Energiaügyi Minisztérium az érintett minisztériumokkal konzultálva a projekt aktív támogatását tervezi.

Az akkumulátorkölcsönző szolgáltatás értékesítésével a Hyundai Motor arra számít, hogy az ügyfelek alacsonyabb költségekkel vásárolhatnak villanyautókat, mert az akkumulátor költségeit leszámítva csak a járműért fizetnek. Ez várhatóan elősegíti az elektromos autók elterjedését és kibővíti a villanyautós ökoszisztémát. Ezenkívül ez a vállalkozás bizonyítja és hitelesíti az elhasznált akkumulátorok biztonságát és lehetővé teszi az összes érintett fél számára, hogy megtalálja az eszközöket a használt akkumulátorok maradványértékének felmérésére. Ez várhatóan ösztönözni fogja a villanyautók akkumulátorainak újrafelhasználását. A megosztott akkumulátoradatok más új üzleti lehetőségek feltárását is lehetővé teszik.

A Hyundai Motor Group továbbra is ösztönözni kívánja a villanyautó-ökoszisztéma fejlődését és szerte a világon fel kívánja tárni a kapcsolódó üzleti lehetőségeket. A csoport 2020 novemberében jelentette be, hogy üzleti együttműködési megállapodást írt alá az SP Group céggel az villanyautók szingapúri elterjedésének felgyorsítása érdekében.

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei