A Hyundai új hőkezelési rendszert fejlesztett villanyautóihoz

A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai WIA leányvállalat sikeresen kifejlesztette Dél-Korea első hőkezelési rendszerét, amelyet villanyautók hajtásláncaihoz és akkumulátor alkatrészeihez integrálnak a jövőben. 

A Hyundai WIA az iparágban elsőként fejlesztette ki az „Integrált hűtőközeg-elosztó és -ellátó modul” hőkezelő rendszerét elektromos járművek számára. A vállalat megerősítette, hogy ezt a modult a Hyundai Motor Group azon tisztán elektromos járműveinek új dedikált platformjára (E-GMP) épülő modellekbe építik be, amelynek sorozatgyártása 2023-tól várható. Ez a fejlesztés a vállalat erőátviteli alkatrészgyártóból környezetbarát alkatrészgyártókká alakulásának felgyorsításához ugródeszkaként szolgálhat.

A Hyundai WIA által kifejlesztett integrált hőkezelő modul az autó akkumulátorainak, hajtásláncának és elektronikáinak, elektromos motorjainak hőjét vezérli. Mivel a belsőégésű motorral szerelt járművekhez képest az villanyautókból hiányzik a hőforrás, ezért elengedhetetlen a hővisszanyerésen és a veszteséghő használatán túli független hőszabályozási rendszer. A főbb alkatrészek hőmérsékletének állandó fenntartása a legfontosabb részegységek hatékonyságát és teljesítményét maximalizálja.

Az ‘Integrált hűtőközeg-elosztó és -ellátó modul’ a hajtáslánc, teljesítményelektronika, villanymotor alkatrészek és az akkumulátor hőjének vezérlésére került kifejlesztésre, amelyet korábban két külön egység kezelt. A Hyundai WIA a hűtővízkört és az egységes hűtőfolyadék elosztást ellátó részt optimalizálta. Az innovatív új kombináció minimalizálja az autóalkatrészek számát és maximalizálja a gépház kihasználtságát.

„Dél-Koreában a Hyundai WIA az első olyan vállalat, amely az integrált hűtőfolyadék-elosztási technológiát alkalmazza. A továbbfejlesztett funkcionális moduláció várhatóan optimalizálja az villanyautók hatótávját és töltési képességeit.” – mondta a Hyundai WIA egyik képviselője.

A Hyundai WIA intenzív körülmények között elvégezte a hőkezelő modul megbízhatóságának ellenőrzését is. A kiváló megbízhatóság igazolása érdekében Dél-Korea első „vibrációval kombinált többféle környezeti tartóssági laborját” telepítették az Uiwang fejlesztési Központba. A környezetbarát járműalkatrészek jövőbeni sikerének megalapozása érdekében a fejlesztési beruházások fokozott erőfeszítéseivel a Hyundai WIA a hőkezelési modulokkal kapcsolatos technológiákkal kapcsolatban négy nemzetközi és mintegy 30 koreai szabadalmat nyújtott be.

Az integrált hűtőközeg-elosztó  és -ellátási modul sorozatgyártása 2023-ban kezdődik és a Hyundai Motor Group dedikált E-GMP villanyautó-platformjára épülő modellekben jelenik meg. A 2025-ig a hűtőmodult és a légkondicionáló rendszert is egyesítő integrált hőkezelési rendszerrel (ITMS) a Hyundai WIA célja, hogy a globális autógyártókat célozza meg.

„2018 óta elkötelezettek vagyunk a hőkezeléssel kapcsolatos részegységek  kutatása és fejlesztése mellett. Az autóalkatrészek gyártásával kapcsolatos évekig tartó know-how-k alapján folytatjuk erőfeszítéseinket, hogy a villanyautók alkatrésziparában is erős versenyzővé válhassunk” – tette hozzá a Hyundai WIA képviselője.

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei