Találgatások a Hyundai és az Apple felfüggesztett tárgyalásairól

Újabb spekulációk kaptak szárnyra, miután a Hyundai Motor Group és a Hyundai Mobis nemrég közös nyilatkozatban cáfolták azokat az értesüléseket, mely szerint az Apple vállalattal tárgyalnak önvezető járművek fejlesztéséről.

A Hyundai Motor Group nagyjából egy hónappal ezelőtt hozta nyilvánosságra, hogy több olyan cégtől kaptak megkeresést, akikkel az önvezető elektromos járművek közös fejlesztéséről tárgyalnak. A többször módosított eredeti közleményben nem cáfolták, hogy az egyik ilyen vállalat az Apple lenne, most azonban egyértelműen cáfolták, hogy az Apple is a cégek között volna. 

A Hyundai és a Kia legutóbbi közleménye kapcsán különféle értelmezések születtek. Néhány elemző szerint a nyilatkozat csak a tárgyalások ideiglenes felfüggesztését jelentik, nem a teljes befejezést. Mások úgy válik, a Hyundai és az Apple továbbra is tárgyalnak az elektromos járművekről, illetve azok technológiájáról, hiszen a nyilatkozatban kifejezetten az önvezető villanyautókról volt szó. Az autógyártó ennél többet nem árult el. 

Számos elemző úgy látja, hogy a tárgyalásokat azért függesztették fel, mert az Apple titoktartási politikája megsérült. Az Apple ugyanis híres a titoktartásáról, különösen ha más vállalatokkal tárgyalnak. Az Apple állítólag januárban kifejezetten kérte, hogy a Hyundai ne közölje azt a tényt, hogy tárgyalásokat folytatnak egymással. Az Apple együttműködésről szóló pletykák azonban terjedni kezdtek, mivel a Hyundai Motor és a Kia közleménye szerint számos vállalat kereste meg őket az együttműködés érdekében. A külföldi sajtóorgánumok ráadásul már arról számoltak be, hogy az Apple és a Hyundai Motor, valamint a Kia között szerződéskötés küszöbön áll.

Néhányan azt állítják, hogy az együttműködési tárgyalások azért futottak zátonyra, mert a két fél érdekei eltérőek. A Hyundai Motor vezetői állítólag azért fogadták kétkedve az együttműködést, mert így az autógyártó az Apple egyszerű alvállalkozójává válhat. Ugyanebben az összefüggésben az Apple viszont valószínűleg nem volt hajlandó megosztani saját önvezetési technológiáját a Hyundai csoporttal, amely saját technológiáját fejleszti.   

Néhány iparági bennfentes azt jósolja, hogy a két fél közötti tárgyalások a jövőben folytatódhatnak. A közleményben említett önvezető rendszereket – amelyekről a közlemény szerint nem tárgyaltak az Apple-lel – a Hyundai a 2020-ban alapított Motional vállalattal már fejleszti, így az autógyártónak nincs szüksége arra, hogy az Apple technológiáját igénybe vegye. Ez viszont azt is jelentheti, hogy az elektromos járműplatform vonatkozásában lehetséges az együttműködés. „A Hyundai aznapi közleménye azon stratégia rész elehet, amivel az Apple titkát megőrzik, miközben elfojtja az együttműködés körüli vitákat” – mondja egy iparági szakértő. „Nem zárhatjuk ki annak lehetőségét, hogy a tárgyalások a színfalak mögött folytatódnak.”

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei