A Hyundai vállalatai bekapcsolódnak a hidrogén értékláncba

A Hyundai Motor Group egy helyszín keresésével arra készül, hogy a Hyundai Mobis alkatrészgártó vállalata számára egy vadonatúj üzemanyagcellagyártó üzemet építsen. 

A Hyundai Motor Group 2020 decemberében hozta nyilvánosságra módosított 2025-ös Stratégiáját. Ezen terv eredeti verziójában szereplő intelligens mobilitási eszközök és intelligens mobilitási szolgáltatások üzletágához az üzemanyagcellákra épülő hidrogénmegoldások üzletágát adták hozzá. A csoport arra készül, hogy 2030-ig 7 trillió vont fektet ebben az üzletágba és ezzel együtt 50 ezer új munkahelyet is teremt. 

A Hyundai Mobis jelenleg a koreai Csungdzsuban működtet egy elektromos és üzemanyagcellás járművek alkatrészeit előállító üzemet, valamint nemrég épült meg Ulszanban és Phjongthekben egy villanyautó-alkatrészeket gyártó üzem is. A vállalat a Csungdzsu 1-es gyárban akkumulátorokat szerel össze, míg a Csungdzsu 2-es gyárban évi 40 ezer üzemanyagcellát állít elő.  

A Hyundai Motor Group azt tervezi, hogy a hidrogén értékláncot teljessé teszi. Ennek részeként a vállalat első üzemanyagcellás rendszereket gyártó üzemét a kínai Kantonban tervezi felállítani, ahol évente 6 500 darab üzemanyagcellát kívánnak gyártani a Hyundai Nexo modellekhez. 

A hidrogén értékláncba a Hyundai csoport más leányvállalatai is be kívánnak kapcsolódni. A Hyundai Steel vállalat Dangjin Hidrogéngyárában nagy tisztaságú hidrogént állít elő, miközben a Hyundai Glovis tervei szerint speciális járművek használatával kívánja azt elszállítani a Szöul város közigazgatási területén felállított Hynet töltőállomásokhoz.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei