Jean-Karl Vernay csatlakozott a Hyundai ETCR programjához

Jean-Karl Vernay francia pilóta hivatalos versenyzőként csatlakozik a Hyundai Motorsport Veloster N ETCR programjához, amelyben Augusto Farfus-szal osztja meg a tesztelési, fejlesztési feladatokat.

A Hyundai Motorsport első elektromos versenyautójának fejlesztési munkálatai újabb lendületet vesznek. A Veloster N ETCR volt az első versenyautó, amely 2020 nyarán megkapta a végleges specifikációjú e-csomagot és azóta a vállalat átfogó tesztelési programba kezdett. Vernay a testprogramban Farfus mellett biztosítani tudja, hogy az autó az e-csomaggal ki tudja használni nagyteljesítményű potenciálját.


„Jean-Karl tökéletesen megfelel számunkra” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Rengeteg tapasztalata és sikere van a TCR versenyeken és a motorsport világában. A következő hetekben zajló első tesztelésétől kezdve visszajelzései segítenek mérnökeinknek és az ETCR beszállítóinak munkájukban, ahogy az első versenyek közeledtével mindent felépítünk."

Lehet, hogy Vernay új arc a Hyundai Motorsport csapatában, de nem idegen a TCR versenyek világában. A junior egyszemélyesek csillogó karrierjét követően 2016-ban váltott a túraautózásra. Itt azonnal sikereket ért el; három győzelem megszerzése után a francia pilótát a TCR International sorozat első szezonjában bajnokká koronázták meg. 2017-ben Vernay az FIA WTCR sorozatában vállt rajthoz, ahol a futamgyőzelmek állandó esélyesévé ált. A versenyző a következő hetekben készül első tesztköreire a Veloster N ETCR volánjánál, a csapat 2021-es programjának további részleteit később közlik.

„Amikor felajánlották a lehetőséget, akkor tudtam, ezt nem hagyhatom ki” – mondta Vernay. „Tudom, hogy Augusto és a mérnökök már nagyon sokat dolgoztak az alvázon és az e-kit alkatrészeken. Alig várom, hogy ezt kihasználhassam, de az elkövetkező hetekben és hónapokban magam is szerepet játszhatok az autó fejlesztésében, így a Veloster N ETCR ugyanolyan sikeres lehet, mint a csapat korábbi TCR autói."

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei