A Hyundai az Egyesült Királyságban építi meg a világ első városi légikikötőjét

A Hyundai Motor az Egyesült Királyság kormányzatának támogatásával Coventry városában építi meg első városi légikikötőjét, amellyel megteremtik a városi légiforgalom infrastruktúrájának egyik első fontos elemét.

Az Egyesült Királyság kormányzata által létrehozott Jövő Repülési Kihívásának célja, hogy olyan közlekedési infrastruktúrát és rendszert hozzanak létre, amelyben a következő generációs elektromos és önvezető légijárművek mozoghatnak. Az Air-One® a világ első, jövőbeli elektromos függőleges felszállási és leszállási (eVTOL) repülőgépek – például a szállítórepülők és a légitaxik – számára tervezett teljesen működőképes központja lesz, amelyet az idei év végén Coventryben nyitnak meg.

A Városi Légikikötő (Urban Air Port®) a jövőbeni légi mobilitás érdekében teljesen önálló, innovatív, zéró kibocsátású infrastruktúrát fejleszt ki. Az ambiciózus Air-One® projekt összehozza az iparág képviselőit, a kormányzatot és a közvéleményt annak bemutatására, hogyan lehet hasznosítani a fenntartható városi légi mobilitás lehetőségeit a torlódások és a légszennyezés csökkentése, valamint a szállítás teljes körű dekarbonizálása érdekében, miközben zökkenőmentes utaztatást és szállítást biztosítanak.

A NASA előrejelzése szerint a városi légi mobilitás értéke csak az Egyesült Államokban rövidtávon akár 500 milliárd dollárt is elérheti és arra is rámutat, hogy a piaci növekedés jelentős akadálya az infrastruktúra hiánya, így a Városi Légikikötő éppen azért jött létre, hogy ezt megoldja.

A Hyundai Motor Group városi légi mobilitási részlege a Városi Légikikötőt kiemelt infrastrukturális partnerének választotta, hogy ezen az új ágazat globális növekedését támogassa. A dél-koreai vállalat saját eVTOL repülőgépének létrehozását tervezi és támogatja a szélesebb körű városi légi mobilitás ökoszisztémát. A Hyundai Motor Group azon terve részeként támogatja az Air-One® fejlesztését, hogy repülőgépeit 2028-ig forgalomba hozza.

„Az autóknak utakra van szükségük, a vonatoknak pedig sínekre. A repülőgépeknek repülőterekre van szükségük. Az eVTOL-oknak városi légikikötőkre lesz szükségük. Több mint száz évvel ezelőtt elindult a világ első kereskedelmi járata, megteremtve a modern, összekapcsolt világot” – mondta Ricky Sandhu, a Városi Légikikötő alapítója és ügyvezető elnöke. „A Városi Légikikötő városunkban javítja az összeköttetést, növeli a termelékenységet és segíti az Egyesült Királyságot abban, hogy vezető szerepet töltsön be egy teljesen új, tiszta globális gazdaságban. A repülő autók korábban futurisztikus elképzelésnek számítottak. Az Air-One® a tiszta városi légi közlekedést hozza el a tömegek számára és megteremti a légi közlekedés zéró kibocsátású új világát." 

„Az eVTOL repülőgép-programunk előrehaladtával elengedhetetlen az azt támogató infrastruktúra fejlesztése is” – mondta Pamela Cohn, a Hyundai Motor Group városi légi mobilitási részlegének üzemeltetési igazgatója. „Az Air-One® egy egyedülálló projekt, amely a jövőbeli mobilitás érdekében elősegíti az utat a robusztus, hozzáférhető és intermodális infrastruktúra-hálózat kifejlesztésében. Izgatottan várjuk, hogy részesei lehessünk ennek az együttműködésnek az Egyesült Királyságban és várom, hogy a biztonságos, megfizethető és emberközpontú mobilitási megoldások révén együtt dolgozhassunk a közösség hatásainak és lehetőségeinek megteremtésében." 

A Városi Légikikötő fizikai lábnyoma 60 százalékkal kisebb, mint egy (a leginkább összehasonlítható meglévő infrastruktúra) hagyományos helikopter leszállópálya. Az innovatív építési technológiák alkalmazásával a helyszínek néhány nap alatt felépíthetőek, amelyek nettó zéró szén-dioxid-kibocsátásra képesek és teljesen hálózaton kívül is üzemeltethetők, vagyis nem mindig kell megfelelő hálózati csatlakozásra támaszkodniuk.

A Városi Légikikötő integrált megközelítést kínál a városok széndioxid-mentesítéséhez. Úgy tervezték, hogy minden eVTOL repülőgépet támogasson és kiegészíti a fenntartható közlekedés egyéb olyan módjait, mint az elektromos járművek, buszok vagy robogók csomópontja. A kialakítás lehetővé teszi, hogy a Városi Légikikötők könnyen áthelyezhetőek legyenek alternatív helyszínekre, ahogy a légi mobilitás szektor fejlődik. Ez a kialakítás azt is jelenti, hogy a helyszínek ideálisak a katasztrófavédelemhez is. A Városi Légikikötőkhöz gyorsan telepíthetnek drónokat és más eVTOL járműveket a szükséghelyzetben szükséges eszközök, felszerelések és emberek összegyűjtésére és szállítására.

„A Városi Légikikötő potenciálisan forradalmasíthatja a világ nagyvárosait, összekapcsoltabbá, tisztábbá és gyorsabbá téve környezetbarát gazdasági fellendülésünket” – mondta Gary Cutts, az Egyesült Királyság a Jövőbeli Repülési Kihívás projektjének kutatási és innovációs igazgatója. „Ez a projekt megtestesíti a Jövőbeli Repülési Kihívás alapcélját – ez a legfejlettebb innováció – és segít abban, hogy az Egyesült Királyság az elektromos városi légi mobilitás élmezőnyébe kerüljön." 

A vállalat a globális kereslet kielégítése érdekében a következő öt évben több mint 200 helyszín fejlesztését tervezi. Az Egyesült Királyság más városai és sok a világ más tájáról is jelezték érdeklődésüket a Városi Légikikötő iránt. Miután biztosította az Air-One® finanszírozását, a Városi Légikikötő most tárgyalásokat folytat a befektetőkkel, hogy támogassák annak gyors forgalmazását és globális növekedését.

A Városi Légikikötő Coventry-t választotta az első helyszínének, mivel a város fontos helyen, az Egyesült Királyság szívében fekszik, és mivel ez az autó- és repülőgépipar történelmi központja, valamint olyan emberekkel és készségekkel rendelkezik, amelyek támogatni tudják a jövő gyártóiparát. A város egyedülálló fekvése négy órán belül könnyű hozzáférést biztosít az ország nagy részéhez is. 2020 decemberében Coventry-t választották az Egyesült Királyság villanyautózás szempontjából legjobb városának. Az Air-One®-t 2021-ben a Coventry brit kulturális városi ünnepségek alkalmával mutatják be.

„Mi már ma is egy olyan város vagyunk, amely segíti az elektromos közlekedés jövőjének kialakítását, ez pedig egy újabb úttörő projekt, amely Coventry-t az új technológiák élvonalába helyezi” – mondta Jim O'Boyle, Coventry városi tanácsának munkahelyi és regenerációs kabinetének tagja. „Ez rávilágít arra is, hogy a tanács hogyan működik együtt számos szervezettel a jobb, zöldebb jövő elősegítése érdekében.

A Coventry Egyetem kutatópartnereivel a Városi Légikikötő célja az új technológia további megértése és elfogadtatása – ez kulcsfontosságú tényező a végső sikerhez. A coventry-i Air-One® helyszínen demonstrálják a repülőgépek távvezérlésének és irányításának, töltésének/tankolásának, valamint a rakomány és az utasok rakodásának technikáit a pilótával és pilóta nélküli eVTOL repülőgépeknél lehetséges három üzletágban: személyszállító légitaxi szolgáltatások, autonóm logisztika és katasztrófavédelem.

A Városi Légikikötő drónrepülőgép-partnere a Malloy Aeronautics, az Egyesült Királyság vezető drónfejlesztője, logisztikai és mérnöki vállalata. A vállalat nagy teherhordó drónjait az Air-One® helyszínén fogják bemutatni. „A Malloy számára kulcsfontosságú cél a pilóta nélküli légi logisztikát egy városi környezetbe vinni és egyesíteni azt egy olyan rugalmas támogató infrastruktúrával, amely intelligens operációs rendszereket és a legmodernebb innovációt tartalmaz” – mondta Oriol Badia, a Malloy Aeronautics vezérigazgatója. „Az Air-One® képes kiszolgálni a jövő számos szállítási követelményét – a katasztrófa-elhárítástól kezdve az alapvető és mindennapi ellátásig. Ezek valóban izgalmas lehetőségek, különösen a Malloy és a Városi Légikikötő közötti szoros együttműködése révén – így egységesítve a szervizelhetőséget és a működőképességet, kulcsrakész termékként." 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei