A bolgár autómegosztó cég elektromos Hyundai flottát vett


A bolgár Spark autómegosztó vállalat húsz darab Hyundai Kona Electric modellel bővítette kínálatát, amelyet még idén további 150 darabbal kívánnak bővíteni. 

A bulgáriai Szófiában működő Spark autómegosztással foglalkozó vállalat korábbi és jelenlegi Nissan Leaf modellek mellett Volkswagen e-Up és a Nissan e-NV-200 járműveket kínált eddig, amelyekhez még az idén 170 darab Hyundai Kona Electric csatlakozik. Ezzel a vállalat teljes autóflottájának száma eléri a 300 darabot. 


„Ezek prémium minőségű járművek, amelyek egyetlen feltöltéssel képesek akár 300 km-t is megtenni” – mondta Stefan Spasov, a Spark ügyvezető igazgatója. „Ezzel a járműparkkal tisztán kinyilvánítjuk, hogy a Spark nagy lehetőségekkel rendelkezik és egyre növekvő ütemben járul hozzá Szófia járműparkjának tisztaságához.”. A vezető azt is hozzátette, hogy a szolgáltatás másfél éves működése alatt több mint 35  ezer ügyfél használta ki a vállalat nyújtotta lehetőségeket.   

A Spark lehetőséget ad ügyfeleinek arra, hogy egy mobilalkalmazás segítségével kibéreljenek és felfedezzék az elektromos autóik egyikét. Az autókat Szófia kék vagy zöld parkolási zónáiban, valamint a városközpont meghatározott helyein vehetik fel és hagyhatják ott, ahol az elektromos autók díjmentesen parkolhatnak. A fizetés a használat idején alapul.  


A Spark vállalatot 2017-ben a szófiai székhelyű E-Mobility International és a litván UAB Ride alapította. Az alapítók a Spark mellett már 120 töltőállomást is építettek Bulgáriában, amelyek közül 60 Szófiában található. 

Forrás: seenews.com, novinite.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését