Villanyautó-gyárrá alakulhat a Hyundai csoport egyik kínai üzeme


A Hyundai Motor Group kisebbik autógyártó leányvállalata, a Kia Motors elektromos autók gyártására állítja át legrégebbi kínai üzemét, hogy ezzel is segítse a csoport fellendítését és egyben teljesítse a kínai kormányzat által szabott szigorú feltételeket.

A Kínában 2002-ben alapított Dongfeng Yueda Kia Motors közös vállalatban a Kiának 50, míg a kínai Dongfeng Motor Groupnak és a Jiangsu Yueda csoportnak 25-25 százalékos részesedése van. A koreai-kínai közös vállalat most bejelentette, hogy a Yangcheng városában működő első üzemében befejezi a hagyományos motorral szerelt Kia járművek gyártását és átalakítják kizárólag elektromos járművek előállításához.


A terv összhangban van a vállalat és a konszerntárs Hyundai Motor termelési átalakításaival, amelyre a két koreai autógyártó csökkenő eladásaiból eredő alacsony kapacitáskihasználtsága miatt van szükség. A Yancheng gyártóbázis kihasználtsága jelenleg 40 százalékosra zuhant, miután a Kia Motors a 2012-es 480 ezer darab után tavaly már csak 370 ezer autót tudott értékesíteni Kínában.  

A Dongfeng Yueda Kia Motors közleménye szerint mostani lépésük is része a vállalat azon erőfeszítéseinek, hogy megfeleljenek a kínai kormányzat autóipar számára elfogadott, jövőbeli mobilitási technológiákra épülő elektromos, összekapcsolt és intelligens járművek fejlesztését ösztönző szabályrendszerének. Ennek értelmében Peking egy kettős kreditrendszert vezetett be, amelyben a nemzeti átlagnál alacsonyabb átlagos olajfogyasztással rendelkező autógyártó több pontot kap, viszont a nemzeti átlagnál rosszabb olajfogyasztású vállalatok pontot vesztenek. És minél több új energiára épülő környezetbarát, illetve minél nagyobb hatótávú autó van a gyártó kínálatában, annál több pontot kap. 


A mostanáig éves szinten 140 ezer új autó előállítására képes Yangcheng üzemben a Kia kínai piacra szánt Sportage és KX7 modelljei készülnek. Azt egyelőre nem közölték, hogy milyen modelleket terveznek gyártani az átállást követően, de annyi bizonyos, hogy ezzel a Kia Motors a korábbinál jóval több kreditpontot szerezhet a kínai kormányzattól. 

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését