Kidobtak egy Hyundai csoportból - Dönci közleménye


Azok után, hogy évek óta napi rendszerességgel láttam el hírekkel a Hyundai egyik hazai facebook csoportját és annak több mint 7 ezres táborát, illetve megszerveztünk neki egy márkatalálkozót, a csoport adminja most úgy döntött, nem kér többet a segítségemből.

Jól emlékszem arra a pillanatra, amikor a kiüresedett szalonon végignézve egymásra néztünk a kereskedés munkatársaival és szavak nélkül is tudtuk, egyikünk sem érti, hogy történhetett ilyen. Pedig nem rajtuk múlt, a szalon és munkatársai tényleg kitettek magukért, hiszen a látogatók nemcsak a bemutatóteremben gyönyörködhettek a kiállított autókban, de a tesztvezetéseken akár Nagy Dani sportautóját is kipróbálhatták, ami mellett nyereményjáték és a téli időszak közeledtével ingyenes autóátvizsgálással is készültek a Hyundai Hatvannál. 


A blog részéről – úgy érzem – én is mindent beleadtam, hiszen társszervezőként az esemény előtti napokban naponta (egyedüliként) több posztot osztottam meg az esemény leírása mellett típusklubokban, reklámozva azt, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az i30N Club Hungary-től például tucatnyi tag is eljött (amit innen is még egyszer köszönök!)  Jöttek emberek az ország különböző pontjairól, Mezőtúrtól Hévízig bezárólag. Sok új ismeretség köttetett azon a napon, ám egy valaki mégis hiányzott erről az eseményről: az, aki ezt az egész ötletet kitalálta.


Még amikor másnap a számítógépen kidolgoztam a beszámolót, nagyon vissza kellett fogjam magam (ahogy egyébként most is), hogy ne azt írjam, amire éppen gondolok, ne a csalódottságot érezzék ki az olvasók a bejegyzésből. Pedig abból volt bőven, különösen azután, hogy megláttam az Admin (nevezzük így) által a csoportban korábban megosztott eseményposzthoz linkelt fényképeit, miszerint valamikor napnyugtakor mégis jártak az akkorra már kiürült és bezárt szalonban. A kommenthez találóan a „Jó a buli” szöveget írta. Tényleg jó volt, épp csak hat órával korábban. 


Aztán eltelt három hét. Anélkül, hogy egyetlen üzenet jött volna az Admintól, amiben megmagyarázná, miért maradt távol egy olyan rendezvénytől, amit az Ő kérésére szerveztünk. Mert azzal legyünk tisztában, ez a rendezvény nem jött volna létre, ha én nem kérem a Hyundai Hatvantól. Ők pedig az első szavamra, az én renomémra és hitelességemre alapozva ugrottak és szervezték be a belső és külső embereket. Enélkül ez egy átlagos szombat lett volna, műhely és programok nélkül, két értékesítővel, akik délben már haza is mehettek volna. Talán éppen ezért maradt bennem olyan mélyen a tüske, hogy amikor az egyik tag megkérdezte, miért tűntette el posztját az egyik moderátor, kommentként kibukott belőlem az, hogy itt bizony néha furcsa dolgok történnek. 


Kommentem nem maradt sokáig viszonzás nélkül, de olyan választ kaptam, amire nem számítottam. Ebben a csoport facebook oldala mögé bújva többes számban azt írták, furcsállják, hogy „Dönci úr” a kölcsönösség jegyében még feleannyira sem népszerűsíti a csoportot a blogomon, mint amennyire a blogot a csoportban. Illetve ugyanígy nem népszerűsítem azt a márkakereskedések felé, mint amennyire én népszerűsítem a kereskedéseket az oldalon. Le kellett üljek és újra elfogott a „Nem hiszem el” érzés. Végül annyit válaszoltam, jó lett volna ezeket a furcsaságokat azon a hatvani bulin megbeszélni, amit épp az Ő kérésére szerveztek és amire pont Ő nem volt kíváncsi. „Ezt a hozzáállást népszerűsítsem a kereskedések felé” – tettem hozzá végül. 


Ezek után végre megtudtam (figyelem, 3 hét után, egy más témájú poszthoz írt kommentre válaszként!), hogy a családot kellett bevárni vidékről, akik éhesek voltak, tölteni is kellett (talán egy elektromos autót?), ezért későn indultak és lemaradtak róla. Meg különben is nekik délután lett volna jobb… meg kajával… akkor nem lett volna gond. Amikor erre én megjegyeztem, hogy az csak az egyik gond, hogy erről elfelejtett bárkit is értesíteni, sokkal inkább az a hozzáállás, hogy az esemény meghirdetése után teljesen magára hagyta azt, majd alakul magától, vagy inkább majd én és a kereskedés intézzük tovább, beszállt a felesége is, aki azzal együtt, hogy magára vállalata a késést, sértegetni kezdett engem és a blog követőit. Miután pedig egy régi közös ismerős két tőmondatban mellém mert állni, egyszer csak azt vettem észre, a csoport már nincs a listámon és rá sem tudok keresni. Később egy csoporttagtól megtudtam, egy kommentben még közölte, hogy nincs szüksége a vádaskodásainkra, ezért mindkettőnket törölt a csoportból. Miközben továbbra is azt bizonygatta, hogy van úgy, hogy a magánélet közbeszól, de a hozzáállásának ehhez semmi köze.     


Pedig DE, Kedves Admin, ez az a tipikus helyzet, amikor a fától nem látod az erdőt! Miközben Te azt hiszed, azért „vádaskodunk”, mert akaratodon kívül nem tudtál odaérni, ez az egész nem erről szól. Csak akkor mehet a kereskedéssel kapcsolatos poszt a klubban, ha a klubnak rendeznének találkozót, egy tesztnapot? Legyen, én és a hatvani kereskedés elintéztük. De erre azért illene készülni Neked is, mint a csoportot összefogó Adminnak, főként a "kölcsönösség jegyében". Te is hozzátehettél volna valamit, programmal, szendvicsekkel, pogácsával, italokkal készülhettél volna, vagy legalább megkérdezhetted volna a kereskedést, miben tudsz segíteni. Összeszervezni az oldal összes (12!) moderátorát, ők mit tudnának hozzátenni, ki mit vállal, ki tud jönni, hogy minél többen hivatalosan is képviseljék a csoportot. Esetleg – akár házilag – készíteni kitűzőt, karszalagot, hogy tudjuk, ki az, aki klubtag és nekik valami külön programot (pl. ki tud többet a Hyundairól kvíz, nyereményjáték, tombola stb.). És ezeket is meg lehetett volna kicsit hirdetni az esemény oldalán. 


Aztán amikor láttad, hogy aznap nem fogsz tudni időben odaérni, nem volt Benned bármilyen késztetés, hogy legalább tudasd velünk, a többi szervezővel, hogy késel, esetleg nem tudsz jönni? Ha enni, tölteni megálltatok, amíg vártál, biztosan ránéztél a telefonodra és ha így volt, láthattad, hogy tettem fel képeket az éppen zajló eseményről. Mi vártunk, nagyon, még egy kicsit rá is hagytunk a kezdéssel, hátha közben befutsz. Aztán sokakkal beszélgettünk, én fotóztam és próbáltam mindenhol ott lenni, ahol esemény van. Mi nem kerestünk, mert álmunkban nem gondoltuk, hogy nem jössz. És közben észre se vettük, hogy eltelt a nap. Amikor hazaérve megláttam az üres szalonról készült képeiteket, reagáltam is valami vicceset (talán megkérdeztem: ”After party?”), akkor se jutott eszedbe, hogy esetleg valamit meg kéne magyarázni? 


Azt is jogosan kérdezhetnétek, miért nem vettem kezembe én ezt, ha ennyire a szívemen viselem a klub sorsát? Nos, ennek is megvan az oka. Emlékeztek még Zentére és Levire, a két SMA beteg kissrácra, akikért összefogott az ország, hogy előteremtsék a kezelésükhöz szükséges százmilliókat? Nyilván igen, hiszen mindenki segíteni akart, még Michelisz Norbi is licitre bocsátotta azóta világkupa-győztes Hyundai-os sisakját. Ezt pedig én örömmel osztottam meg az összes Hyundai fórumon, hiszen akár Norbi-, akár Hyundai rajongó valaki, ha licitál, a pénzért valódi értéket kap cserébe és még jótékonykodhat is ezzel. Nos mindenhol elfért ez a licitmegosztás, kivéve ebben a csoportban! Szinte azonnal törölték.  Amikor erre privát üzenetben rákérdeztem, megkaptam, hogy ez nem az én csoportom, én itt csak egy tag vagyok. Ők nem „Leviznek”, különben is már elege van a sok ellenőrizhetetlen kéregetésből. 


Mindez csúcsosodott ki abban, hogy miközben Michelisz Norbi Malajziában parádésan elnyerte a WTCR világkupát, engem ugyanolyan viharos sebességgel távolítottak el a csoportból. Tette ezt úgy, hogy bele sem gondolt, mivel lesz szegényebb a csoport ezzel. Naponta legalább két hírt dobtam fel,  ami mellett rengeteg érdekességet, tapasztalatot osztottam meg a tagokkal, amiben tudtam, infót és tanácsot adtam, aki pedig hozzám fordult műszaki segítségért, azt elsősorban mindig ebbe a csoportba irányítottam. Én nem lettem kevesebb ettől, ők viszont – talán szerénység nélkül állíthatom – az ország egyik legnagyobb Hyundai rajongóját vesztette el. Éppen ezért maradtam ennyi ideig a történtek ellenére, mert a csoportot néztem, a Hyundai rajongók táborát, nem pedig az egyéni sérelmeket. Úgy tűnik viszont, hogy az Admin ezt is fordítva gondolja. Nagy kár.  


Ezzel én az ügyet lezártnak tekintem, itt az ideje a múlt helyett a jövőbe tekinteni. A saját utamat járva már épül az a háttér, ahol újra szélesebb körben is megszólíthatom a Hyundai rajongókat és tulajdonosokat. Erről később majd még mesélni fogok. Kövessétek továbbra is a blogot és annak facebook oldalát!

Fontos! Az írás az én véleményemet és álláspontomat tükrözi. A fenti cikkben igyekeztem minden fontos és releváns körülményt leírni, ám minthogy a csoport oldalán található beszélgetéshez már nem férek hozzá, ezért emlékezetből dolgozva elképzelhető, hogy bizonyos – kevésbé fontos, vagy sértő – részletek kimaradtak. Emellett inkább azokat az érzéseket és gondolatokat igyekeztem átadni, amelyeket bennem ezzel kapcsolatban ez az ügy ébresztett. 

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

Utazás az ismeretlenbe – a Kia Niro EV Erdélyben