A Hyundai Kona Electric meghódította a Himaláját


A Hyundai Motor India révén az ország első nagy hatótávolságú elektromos kisterepjárója, a Kona Electric olyan magasságokba jutott el a Himaláján, amellyel bekerült a rangos Guiness Rekordok Könyvébe.

A Hyundai Kona Electric az első olyan teljesen elektromos kisterepjáró modell, amelyet Indiában szerelnek össze. A modell egyik példánya a tibeti Sawula Pass felé 5 731 méter tengerszint feletti magasságig jutott el, amivel kényelmesen megdöntötte az elektromos autók között egy kínai Nio ES8 típusú villanyautóval 2018. szeptemberében felállított korábbi, 5 715,28 méteres magassági rekordját.


A Hyundai Kona Electric Tibet fővárosából, Lhasa városából indult és a villanyautó volt az első ilyen jellegű jármű, amely 700 kilométer megtétele után egészen a Mount Everest Kínában található alaptáboráig jutott el. Az autót az út során az éjszakai szállásokon a járműhöz adott hagyományos hordozható töltővel látták el energiával. Miközben megmászták a csúcsokat, teljesítményproblémák egyáltalán nem fordultak elő. A csúcsról visszafelé az autóba épített intelligens energia-rekuperációs rendszer jelentősen kiegészítette az autó hatótávját.


„A Hyundai Kona Electric a rangos Guinness Rekordok Könyvébe kerülése mindenki számára nagyon büszke pillanat és figyelemre méltó a HMIL számára” – mondta S. S. Kim, a Hyundai Motor India ügyvezető igazgatója. „A Kona Electric elhozta az elektromos forradalmat azáltal, hogy eloszlatta az elektromos járművekkel kapcsolatos különféle mítoszokat és az autó a Hyundai szellemiségének valódi kifejezése, amivel az élvonalban kívánunk maradni. A Kona Electric ezen küldetésével bizonyította, hogy teljesítmény-kompromisszumok nélkül a világ legkeményebb terepén is helytáll."


Hozzátette: „A Kona Electric egy technológiai ikon és az új mérce, mivel ez az első nagy hatótávolságú környezetbarát SUV és ezzel növeli az indiai vásárlók bizalmát az elektromos mobilitás iránt. A szorongás elkerülése érdekében az ügyfelek két töltőt kapnak az autóval együtt - egy hordozható töltőt és egy AC fali töltőt. Ezenkívül egyes kiválasztott városokban (Delhi, Mumbai, Bengaluru és Chennai) egy speciális Kona Electric flotta vészhelyzeti töltési támogatást nyújt az ügyfelek számára. Az ügyfelek kényelme érdekében a Hyundai Kona Electric összes viszonteladója 7,2 kW-os AC töltővel van felszerelve, hogy támogassák az elektromos Konák töltését.”

„Új precedenst hoztunk létre a rekord számára: Az elektromos autóval elért legmagasabb tengerszint feletti magasság” – mondta Rishi Nath, a Guiness Rekordok Könyve bírája. „Szeretnék gratulálni a Hyundai Motor India vállalatának, amelynek segítségével sikerült ezt elérni és új mércét állított be a történelmi évkönyvekben.”


A Hyundai Kona Electric ezzel a teljesítményével valóban megbízható elektromos járműként bizonyította képességeit szélsőséges körülmények között. Az expedíció során a Kona Electric valódi terepjáróként olyan kemény időjárási körülményekkel küzdött meg, mint az extrém alacsony hőmérséklet, a folyamatos havazás és a rossz állapotú jeges utak. A Kona Electric elektronikus menetstabilizátora (ESC) a legkülönfélébb útviszonyok között is biztosította a jármű stabil kezelhetőségét. 

Az ügyfelek teljes nyugalma érdekében a Hyundai Kona Electric 3 év kilométerkorlát nélküli garanciával és 8 év vagy 160 ezer kilométerig érvényes akkumulátorgaranciával vásárolható meg Indiában. 

Forrás: hyundai.comnews18.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai-Kia Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését