Győzelemmel indult a Hyundai idei raliszezonja


A Hyundai Motorsport igazán stílusosan kezdte meg idei konstruktőri bajnoki címvédő szezonját azzal, hogy a Neuville elsőként futott be a célba a Monte Carlo ralin.

ugyan előző nap még a Toyoták voltak helyzeti előnyben, Thierry Neuville domináns teljesítményével vasárnap mégis meg tudta előzni őket, biztosítva ezzel helyét a dobogó legfelső fokán. Emellett Neuville-nek 5 extra pont is járt a versenyzői összesítésben, mivel mindössze 0,016 másodperc előnnyel megnyerték az izgalmas Power Stage szakaszt. A Hyundai Motorsport első Monte-Carlói győzelme a versenycsapat 15. WRC-győzelme.


„Nekem személy szerint nekem nagyon fontos ez a Monte-Carlo raligyőzelem" – mondta Andrea Adamo csapatfőnök. „Ez volt az egyik olyan rendezvény, amely először vonzott engem ehhez a sporthoz, tehát nagyon különleges élmény látni Thierry-t és Nicolast egy Hyundai-jal a dobogó tetején."


A verseny során a lehetséges 16-ból összesen kilenc szakaszgyőzelmet elért belga páros számára az érzés ugyanolyan megindító volt. „Ez egy csodálatos módja a szezon megnyitására" – mondta Thierry Neuville. „Nagyon örülök annak, hogy végre sikerült megnyernünk Monte-Carlóban, ez olyasvalami, amire már egy ideje nagyon vágytunk. Kerültünk már közel hozzá korábban, de most végre megcsináltuk.”


A 11-es rajtszámú versenypáros egész hétvégén példaértékű teljesítményt nyújtott és maximálisan kihasználta az i20 Coupe WRC képességeit a kihívásokkal teli Monte körülményei körül. A szombat estéig begyűjtött 6,4 másodperces hátrányt a vasárnapi nyitószakaszon sikerült lecsökkenteni, majd átvenni a vezető pozíciót. Ezt követően az izgalmas Power Stage szakasszal 12,6 másodpercre növelték saját előnyüket. „A tökéletes módszer egy új szezon megnyitására" – kiáltotta Neuville.


A Hyundai Motorsport két másik versenycsapata inkább elfelejtené ezt a hétvégét. Sébastien Ogier keményen végig küzdve hatodik helyen végzett, de tíz fontos pontot szerzett a konstruktőrök bajnokságában. „Ez természetesen nem az a rali volt, amire számítottunk." – mondta Ogier. „Ez egy nagyon nehéz verseny volt és úgy tűnik, hogy a bolygók együtt állása nem segített rajtunk. Hatalmas gratuláció Thierry-nek és az egész csapatnak a győzelemhez.”


A Hyundai legújabb párosa, Ott Tanak és navigátora számára az első verseny a Hyundai Motorsport színeiben drámai módon fejeződött be a pénteki nyitónapon. Az észt versenyző sértetlenül úszta meg a balesetet és már alig várja a következő rendezvényt. „Martin és én jól érezzük magunkat” – mondta Tanak pénteken. „Az első szakaszokon lépésről lépésre javítottuk az autónkkal. Valóban volt néhány trükkös körülmény, és a kihívás is nagy volt. Azt kell mondanom, hogy ez egy rendes Monte-Carlo volt.”


A Hyundai Motorsport ezzel az eredményével 35 ponttal a konstruktőri bajnokság élén áll, miközben a 2020-as szezont Thierry Neuville a maximálisan megszerezhető 30 ponttal a versenyzői tabella tetején kezdte,. Adamo a megható eredmény elérését követően hamar kifejezte dicséretét az egész csapat munkája iránt. „Emlékszem, miután tavaly második helyen végeztünk, felsoroltuk mindazokat a dolgokat, amelyeken még dolgoznunk kellett és azokat a területeket, ahol javítanunk kellett" – mondta. „Az embereim nagy munkát végeztek ezeknek a hiányosságoknak a kitöltésével és ezen a hétvégén megmutatták, mire képesek. Nem vagyunk tökéletesek, törekednünk kell rá, de egyelőre ezt a győzelmet ünnepeljük.”


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését