Tanak idén Hyundai csapattársával verseng a bajnoki címért


Ott Tanak idén már a Hyundai Motorsport színeiben versenyez, Thierry Neuville új csapattársaként mégsem érzi, hogy bajnoki címét belülről érné a legnagyobb fenyegetés. 

Tanak a Toyota WRC csapata segítségével 2019-ben elnyerte a világbajnoki címet, idén azonban az utóbbi három szezon legszorosabb rivális csapatához szerződött át, ahol eddig Thierry Neuville volt a legnagyobb riválisa. Tanak decemberben ült először az i20 Coupe WRC volánja mögé, amelyet követően megerősítette, hogy 2020-ban a Hyundai-jal mindenképpen meg kívánja védeni tavaly megszerzett címét.  


„Valójában Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke kérte, hogy csatlakozzam a csapathoz, így igazából Adamo csapatához szerződtem” – mondta Tanak a rivalizálásról. „A végén mindenképp a versenyzők végzik el a munkát, idén pedig egy teljesen új lapot nyitottunk. Egyikünknek sincs egyetlen pontja sem és mindannyian az egyéni és a csapatbajnokságban küzdünk a győzelemért – ez ilyen egyszerű, nem látok semmi problémát ebben.”


Tanak így folytatta: „Az én nézőpontomból azt tudom mondani, profi vagyok és csinálom a dolgom. Csapatként magabiztosan mondhatom, hogy Thierry-vel együtt erősek vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy a csapaton belül nagy lesz a harc, de amíg ez a versenyekre korlátozódik, nem látok benne problémát. És általában ennek így is kell működnie: ha van egy erős csapattársad, az a csapatot teszi még erősebbé. Ismerem Thierry-t, én pedig az autó fejlesztésében a csapatot fogom támogatni. Ez egy nagyon izgalmas szezon lesz!” 


Arról, hogy vajon miért hagyta el a Toyotát, Tanak így nyilatkozott: „Mindig könnyebb maradni, ahol voltam, de nagy motivációt érzek ahhoz, hogy tovább emeljem a tétet. Nem állhatok meg egy bajnoki címnél, még többet szeretnék. A tavalyi év során Andreával folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, aki hozzám hasonlóan egy olyan fickó, aki szereti a nyomást. Remélem, hogy jól össze tudunk szokni és teljes erőbedobással a bajnoki címért tudunk együtt küzdeni – azt érzem, ez az a csapat ami igazán küzd a bajnokságért.”


A Toyota Gazoo Racing csapat technikai vezetője, Tom Fowler úgy nyilatkozott, elégedett a műszaki ismeretekkel, amelyeket Tanak a 2020-as autóval kapcsolatban magával vitt a Toyotától a Hyundaihoz. „A következő szezon kezdetéig nincs sok munkánk az autóval." – mondta Fowler. „Ott tudja, hogy bizonyos súlycsökkentésre összpontosítottunk, de nem ismeri a konkrét területeket – amelyek mélyen az autóban vannak. Az egyetlen másik [homológációs] ütőkártya, amivel játszani tudunk, az a sebességváltó áttételezése, amelynek célja a motor nyomatékának kezelése és a sebességváltók élettartamának meghosszabbítása. Nem aggódunk amiatt, amit Ott tud a mi autónkról."

Forrás: autosport.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését