A Hyundai Motorsport készen áll a címvédésre


A 2020-as WRC szezon küszöbén a Hyundai Motorsport készen áll ara, hogy a sikeres 2019-es szezont követően idén nemcsak megvédi konstruktőri bajnoki címét, de egyik pilótája a versenyzők bajnoki címét is megszerzi. 

„Nagyon eredményes évünk volt tevékenységünk minden területén, ideértve az első WRC címet is" – mondta Scott Noh, a Hyundai Motorsport elnöke. „Ez jelentős és fontos eredmény számunkra, amelyre építkezni akarunk. Reméljük, hogy a 2020-ban mindkét bajnokságért megküzdhetünk és minden versenyen a győzelemért harcolhatunk. Úgy gondolom, hogy erre komoly esélyünk is van, nem utolsósorban az új versenyzői csapatunkkal.”


A Hyundai Motorsport hetedik WRC szezonjában is négy csapattal fog versenyezni. Az egyéni bajnok, Ott Tänak és navigátora, Martin Järveoja címvédő szerepre készül, akik Thierry Neuville és Nicolas Glisoul mellett a teljes szezon összes tervezett versenyhétvégén versenyezni fognak. Dani Sordo és Sébastien Loeb navigátoraikkal egy harmadik autót fognak osztozni a szezon során.


„Vitathatatlanul a rali-világbajnokság egyik legerősebb felállásával vágunk neki az új szezonnak" – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Ez a Hyundai hírnevét tükrözi a nemzetközi motorsportban, hogy képesek vagyunk ilyen nagy tehetségeket magunkhoz vonzani. Én a magam részéről óriási figyelmet szentelek annak, amit a következő szezon hozni fog.”


A Hyundai i20 Coupe WRC teljesítményszintje és sokoldalúsága 2019-ben jelentősen javult, amivel a csapat aszfalton (Korzika), murván (Argentína / Szardínia) és vegyes felületen (Spanyolország) is győzelmet tudott aratni. A Hyundai Motorsport csapatainak meg kell dupláznunk erőfeszítéseinket ahhoz, hogy lendületben maradjanak és harcolniuk kell mindkét címért. Thierry Neuville a 2019-es világbajnoki cím második helyezettjeként három győzelmet szerzett, miközben a Hyundai egyik legrégibb csapataként hozta megszokott formáját.


„A csapat konstruktőri bajnoki címe motivál minket 2020-ra, amikor minden eddiginél határozottabban törekszünk a versenyzői bajnoki cím megszerzésére is" – mondta Thierry Neuville. „Megmutattuk, hogy gyorsak, következetesek és rugalmasak vagyunk a kihívásokkal szemben; ki akarjuk használni a több éves tapasztalatunkat azért, hogy az egész csapat kemény munkáját kettős címmel jutalmazhassuk.”


A 2019. évi WRC bajnoka Ott Tänak és navigátora idén a Monte-Carlo ralin debütál a Hyundai Motorsport pilótájaként, amivel mind a saját címük, mind a Hyundai megvédésére törekszenek. „Volt már egy kis időm arra, hogy megszokjam új otthonomat a Hyundai Motorsportnál, ahol mindenképpen meleg fogadtatásban részesültem" – mondta Ott Tänak. „Úgy érzem, máris jó irányba haladunk. A csapat a konstruktőri cím elnyerésével máris megmutatta képességeit. A versenyautóról nagyon pozitív az első benyomásom és meg vagyok győződve arról, hogy együtt idén is megküzdhetünk a címekért.”


A spanyol Dani Sordo tavaly nyáron a Szardínia-ralin szerezték meg csapatuk első győzelmét. Idén a páros kiválasztott versenyeken áll majd rajthoz, hogy támogassák a Hyundai Motorsport előrejutását a szezonban. „Nagyon különleges számomra, hogy a Hyundai Motorsport kötelékén belül lehetőségem van folytatni a WRC karrierem" - mondta Dani Sordo. „Sok boldog emléken osztoztunk az elmúlt évek során, ideértve a Szardínián elért tavalyi győzelmünket is – egy napot, amelyet soha nem fogok elfelejteni! Minden új szezon olyan, mint egy új kezdet. Egyenként vesszünk részt idén a versenyeken azért, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból és az autóból. ”


A kilencszeres világbajnok, Sébastien Loeb második szezonjukat kezdi 2020-ban a Hyundainál, mint a harmadik i20 Coupe WRC egyik pilótája. "Nagyon élvezetes volt az első szezonom a csapattal 2019-ben" – mondta Loeb. "A múlt év során sikerült némi fejlődést elérnünk és reméljük, hogy ezeket 2020-ban ki is tudjuk majd használi. Van néhány érdekes új hétvége a versenynaptárban, így ugyanúgy várom a klasszikus versenyeket és az új kihívásokat."

A megújult WRC versenynaptár a Hyundai Motorsportot is új kihívások elé állítják, ideértve a júliusi Kenyában, szeptemberben Új-Zélandon és novemberben Japánban megrendezésre kerülő versenyeket. A 2020-as raliszezon január 23 és 26 között a tradicionális Monte-Carlo ralival veszi kezdetét. 


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését