A Hyundai 2028-tól repülő autók gyártását tervezi


A Hyundai Motor Group alelnöke a 2020-as Szórakoztató-elektronikai Szakkiállításon (CES) tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a csoport 2028-tól városi légi járművek gyártását is tervezi.  

A városi repülőgépek, más néven személyi légi járművek (PAV) vagy elektromos meghajtású, függőleges fel- és leszállásra képes (eVTOL) repülőgépek, az első lépést jelentik a jövő az emberközpontú városi mobilitás megvalósítása felé, amelyet a Hyundai Motor Group a a CEs szakkiállítás alkalmával bejelentett.


A Hyundai Motor következő generációs mobilitási elképzelése a zökkenőmentes utazás biztosításán nyugszik, amit a városi légi járművek (UAM), a célirányos járművek (PBV) és a mobilitási csomópont csatlakoztatása révén kívánnak biztosítani. Az emberorientált és dinamikus futurisztikus városokat egy olyan csomóponton keresztül valósítanák meg, amely összeköti az eget új közlekedési útvonalként kihasználó városi repülőgépeket és a célirányos járműveket kötné össze, amelyek egyénre szabott személyszállítási szolgáltatásokat nyújtanak az utakon. A Hyundai Motor intelligens mobilitási megoldásainak üzletága várhatóan a városi légi járművek tömegtermelésével veszi kezdetét.


„Úgy gondolom, hogy ez valamikor 2028 körül lesz." – mondta Chung, amikor felmerült a kérdés, mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba a városi légi jármű. „Az UAM első termelési helyszíneként nemcsak tengerentúli, de a hazai helyszíneket is figyelembe fogunk venni. Még nem beszélhetünk olyanokról, mint gyengeségek és erősségek a versenytársainkhoz képest, mivel a mobilitási megoldásokkal foglalkozó cég irányába történő átalakulásunk még korai szakaszában van. Négy vagy öt évet kell várnunk, mire minden vállalatnak meglesz a saját stratégiája." – tette hozzá.


A Hyundai Motor a rendezvényen mutatta be az S-A1 városi repülőgép-koncepciót, amelyet az Uberrel együttműködve fejlesztettek ki. Chung azt is elárulta, folytatni kívánja a tárgyalásokat a koreai kormánnyal az UAM szolgáltatások hazai piacon történő bevezetésére vonatkozó törvények és rendeletek vonatkozásában.

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését