Ott Tänak már a Hyundai tagjaként készül a szezonra


A Hyundai Motorsport idén arra készül, hogy a 2020-as Rali-világbajnokságban megvédje konstruktőri címét, amelyért a WRC jelenlegi egyéni bajnoka, a most csatlakozott Ott Tänak is sokat tehet hozzá.

Tänak navigátorával, Martin Järveojával együtt, tevaly december elején már kipróbálhatta a Hyundai i20 Coupe WRC-t egy egynapos teszt során a franciaországi Sisteron régióban. A páros emellett ellátogatott a Hyundai Motorsport székhelyére, Alzenauba is azért, hogy teszteljék a pilótának megfelelő ülésbeállításokat és találkozzanak a csapat tagjaival. Az észt pilóta Thierry Neuville-lel együtt versenyez a teljes 2020-asszezonban, míg Dani Sordo és Sébastien Loeb egy harmadik autón osztoznak meg a szezon során. A várhatóan izgalmas 2020-as szezonra a Monte-Carlo ralival veszi kezdetét január végén.


Mi volt az első benyomásod a Hyundai Motorsportról, mióta csatlakoztál a 2020-as csapathoz?

Úgy találtam, hogy a csapat rendkívül szenvedélyes és koncentrált. Határozottan ugyanaz a sikeréhség és törekvés, amiben mi is osztozunk. Nagyon várom, hogy elkezdődjön a szezonunk Monte-Carlo ralin.


Ellátogattál az alzenaui gyárba ülésbeállítás céljából - volt-e lehetőséged mindenkivel találkozni?

A múlt hónap rövid ideje alatt rögtön nekiláttunk dolgozni és azonnal nagyon elfoglaltakká váltunk. Mindenki teljes erőbedobással támogatott minket. Még mindig sok csapattag van, akiket meg kell ismerjek, de ez egy új kapcsolat kezdetén normális. 


Milyen volt az első teszt a Hyundai i20 Coupe WRC-vel?

Pozitív csalódás volt az első teszt után és jól éreztem magam az autóban. Minden autónak megvan a maga személyisége, de egyelőre azt kell mondjam, hogy a Hyundai i20 Coupe WRC erős, mindenre kiterjedően alkalmas autó. Van még néhány tesztnapunk Monte-Carlo előtt, így készen leszünk az első kihívásra.


Milyen folyamatot követsz, amikor csapatot váltasz? 

Soha nem könnyű csapatot váltani, mivel sok munkával jár. Először is meg kell ismerkedni az emberekkel, majd – természetesen – kényelmessé kell tenni nekem az autót, miközben alkalmazkodni is kell a különböző feltételekhez. Szorosan együtt dolgozunk a csapattal azért, hogy a lehető legjobb formában indulhassunk el Monte-Carlóban. 


A Te oldaladról tekintve melyek az azonnali és a hosszú távú céljaid?

Épp most nyertük meg az első WRC bajnoki címünket, de egy új év azt jelenti, hogy mindent a nulláról kell újrakezdenünk. Minden tapasztalatomat átadom a csapatnak és keményen dolgozunk együtt annak érdekében, hogy megvédjük a saját és a csapat bajnoki címeit. A Monte-Carlóra mindig következetes kiindulópontot keresek, hogy jó érzéssel tudjam kezdeni a szezont. Később, szezon közben bármi lehetséges. Egy erős csapat van mögöttem, tehát keményen fogunk harcolni. 

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését