A Hyundai i30 N és Fastback N az Év Sportautója


Az utóbbi időszakban az iparág két legnevesebb német szaklapja, az Auto Bild és a Sport Auto magazinok is díjjal jutalmazták a Hyundai i30 N és i30 Fastback N sportmodelljeit.

 A Hyundai nagyteljesítményű i30 Fastback N és az i30 N modelljei nemrégiben ismét fontos díjakat kaptak a rangos német autómagazinoktól. Az i30 Fastback N decemberben néhány nappal azután kapta meg az „Auto Bild Év Sportautója” címet, hogy az i30 N elnyerte a Sport Auto magazin „Sport Auto Award” díját. Az i30 N már egy évvel korábban, 2018-ban is elnyerte az „Auto Bild Év Sportautója” kitüntető címet.


Az „Autó Bild Év Sportautója” a legjobb német autómagazin, az Auto Bild olvasói által választott díj. Ebben az évben 110 autó mérkőzött meg a tizennyolcadik alkalommal megrendezett „Autó Bild Év Sportautója” címéért. A jelölteket az elmúlt tizenkét hónap próba- és teszteredményei alapján választották ki. Minden modellt öt kategóriába soroltak, a Széria, Import és Tuning alkategóriák nyerteseivel együtt. A Hyundai i30 Fastback N z Importautók között a Kis és Kompakt Autók kategóriában 13 másik autótípus előtt hozta el a díjat. 


„"Ez a díj újra azt bizonyítja, hogy rajongóink imádják az i30 Fastback N sportosságát" – mondta Jurgen Keller, a Hyundai Motor Deutschland GmbH ügyvezető igazgatója. "Büszkék vagyunkj arra, hogy az i30 Fastback N modellel olyan kompakt sportautót kínálunk, amely bizonyítja hitelességét a nagyteljesítményű autók színpadán."


Az i30 N 2017-ben került piacra. A sportos kompakt autó 2018 óta már nemcsak az i30 N néven ötajtós kivitelben kapható, de Fastback N modellként is elérhető. A modell megnevezésében szereplő "N" a Hyundai központi fejlesztőközpontját jelöli, ami a dél-koreai Namyangban található. Ezenfelül a Nurburgring Nordschleife az összes nagyteljesítményű N modell második otthona. A sportautók rendszeresen bizonyítják képességüket az tartóssági versenyek alapmodelljeiként vagy a túraversenyeken, ahol már számos kategória- és versenygyőzelmeket arattak.


November végén a Hyundai i30 N modell képességeit a német Sport Auto szaklap a „Sport Auto Award” elnevezésű díjjal is elismerte. A hot hatch az „Import” alkategóriában a „35 ezer euró alatti vételárú kompakt autók” kategóriát nyerte meg, 275 másik autót legyőzve ezzel.. A Hyundai egyik legnépszerűbb nagyteljesítményű i30 N modelljéből összesen több mint 4 500 darabot értékesítettek a 2017 őszi megjelenése óta.


A Sport Auto díja ismét bizonyítja, hogy a Hyundai megfelelő termékeket kínál a sportos vezetők számára is” – mondta Jürgen Keller, a Hyundai Motor Deutchland ügyvezető igazgatója. "Az idei Frankfurti Autószalonon bemutatott, limitált példányszámban elérhető i30 N Project C-t már a piacra dobása előtt is nagyon várják."


2017-ben a Hyundai először nyűgözte le a sportos, kompakt autók rajongóit az i30 N képességeivel, amelynek teljesítménye 250 vagy 275 lóerő között lehet. Az motor mellett a futóművet a dinamikus használat érdekében tovább optimalizálták, így a Hyundai i30 N 19 colos kerekeket és elektronikus differenciálzárat is kapott. A Hyundai i30 N nem sak egy rendkívül agilis kompakt autó, de egyedülálló tulajdonságaival a vezetőit is megnyeri. A "Sport Auto" 2019. tavaszi tesztje ezt azzal a kijelentéssel erősítette meg, hogy „a kétliteres az egyik legjobb a maga nemében". Eközben kezelhetőségét „nem kevesebb, mint egy remekmű"-ként jellemezték.


A Hyundai i30 Fastback N és az i30 N a díjakból és elismerésekből is kivette részét a bevezetésük óta eltelt időszakban. 2018-ban az i30 N-et „Auto Bild Év Sportautójá” -nak választották a kis és kompakt kategóriában, amellyel hét elismert versenytárs felett győzedelmeskedett. A Párizsi Autószalonon szintén pozitív visszajelzéseket kaptak, ezenkívül 2018-ban a Hyundai a BBC TopGear magazinjának Év Autógyártó címét is megszerezte. 

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését