A Hyundai csoport idén is fenntarthatja növekedési ütemét


Dél-Korea két legnagyobb autógyártóját tömörítő Hyundai Motor Group az eladások enyhe emelkedése és a költségek csökkentése révén várhatóan idén is fenntarthatja növekedési ütemét.  

A Standard & Poor vállalatminősítő cég legújabb jelentése szerint a múlt évben 3 százalékos eladáscsökkenést elszenvedő Hyundai csoport elérve a mélypontot 2019-ben emelkedésnek indult. „2019 első kilenc hónapjának teljesítménye elmozdulást mutatott a 2018. évi gyenge szintről és a kilábalás jeleit mutatja" – írja a hitelminősítő intézet. „A javulás az alacsony bázishatástól mentesen is kimutatható. A vállalatok javuló értékesítési összetétele, változatos földrajzi jelenléte és költségcsökkentési erőfeszítései több mint ellensúlyozzák a nehéz gazdasági környezet növekvő negatív nyomását" – áll a jelentésben.  


„A vállalatok arra irányuló erőfeszítései, hogy az új modellek bevezetésével utolérjék a hobbiterepjáró és crossover modellek növekvő népszerűségét, 2020 és 2021 között tovább javítják versenyképességét" – tették hozzá. A hónap elején a Hyundai és a Kia bejelentették, hogy idén a két vállalat együttesen 7,54 millió jármű értékesítését célozzák meg, ami 4,8 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

A két autógyártó 2019-ben összesen 7,19 millió járművet adott el. 2020-ban a Hyundai Motor 4,58 millió, a Kia pedig 2,96 millió jármű eladására törekszik a globális autópiacokon. Időközben a Hyundai azt is nyilvánosságra hozta, hogy a továbbfejlesztett termékkínálat és a gyenge koreai von révén a tavalyi negyedik negyedévben újra nyereségessé vált.


A társaság nyilatkozata szerint az október és december közötti utolsó negyedévben a Hyundai Motor 851,2 milliárd von (730 millió dollár) nettó nyereséget mutatott fel, elmozdulva az egy évvel korábban elért 203,3 milliárd vonos nettó veszteségtől. A Kia azt is közölte, hogy a Hyundaihoz hasonló jobb termékkínálat és gyenge von miatt a negyedik negyedéves nettó nyeresége több mint háromszorosára növekedett, mint egy évvel korábban,. Az október-december időszak nettó nyeresége 346,4 milliárd von nyereségre emelkedett, szemben az egy évvel ezelőtti 94,3 milliárdos nyereséggel.

Forrás: en.yna.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését