A Hyundai belép a WRC 2 versenysorozatba



A Hyundai Motorsport idén tovább növeli a Rali-világbajnokság iránti elkötelezettségét azzal, hogy két autót indít a WRC 2 kategóriában is.  

A Hyundai Motorsport legújabb fejlesztésű két i20 R5 specifikációjú versenyautójával a 2020-as versenyszezon legalább nyolc eseményén részt kívánnak venni, ami a Monte-Carlo ralival veszi kezdetét.  „A WRC 2-be való belépés számos okból fontos döntés” – mondta Andrea Adamo csapatfőnök. „Ez erősíti és megerősíti a WRC egésze iránti elkötelezettségünket. Technikai szempontból pedig lehetővé teszi számunkra, hogy bizonyítsuk a közelmúltban továbbfejlesztett 2020-as i20 R5 versenyképességét és teljesítményét – ami ügyfélverseny-részlegünk kemény munkájának eredménye. ”

A feladatot a 23 éves norvég Ole Christian Veiby és a 22 éves orosz Nyikolaj Gryazin fogja ellátni, akik navigátoraikkal, Jonas Anderssonnal és Jaroslav Fedorovval állnak rajthoz. Tavaly már mindkét csapat bizonyította tehetségét a WRC 2 kategóriában, Veiby a Svéd-ralin győzni tudott, míg Gryazin Finnországban állt a dobogó legfelső fokára.


"Nagyon jó érzés csatlakozni a Hyundai Motorsporthoz" – mondta Ole Christian. „Azt hiszem, nagyon versenyképes csapat leszünk! Alig várom, hogy elkezdjük. Nem titok, hogy a cél mindig a legfelső lépcsőfok. Úgy gondolom, hogy megvan az a képességünk, hogy ilyen erősek legyünk és csapatként igazán jól teljesítsünk. Remélem azt is, hogy az a sok tapasztalat, amelyet sok különféle R5-ös autóval szereztem, értékes lesz az i20 R5 fejlesztéséhez.”


„Ez fantasztikus lehetőség Jaroszlavnak és nekem, hogy csatlakozzunk a bajnokcsapathoz 2020-ban” – tette hozzá Nyikolaj. „Remek dolog érezni, mennyire motiváltak és támogatnak engem a WRC 2 programban. A gyártóhoz való csatlakozás egy újabb lépés karrierem során és meg vagyok győződve arról, hogy a jövőben új szintre tudok lépni a Hyundai Motorsport segítségével. Teljes mértékben elszánt vagyok a legjobb eredmények elérésére a csapattal. Csodálom, amit a Hyundai elért és azt a kemény munkát, amely a bajnokokká válásukig vezette őket.”


Az észt RedGrey Team fogja irányítani a WRC 2 projektet, amelybe hivatalosan Hyundai Motorsport N néven lépnek be. Mindkét csapat decemberben egy, a francia Gap régióban megtartott teszttel kezdte el felkészülését a Monte-Carlo ralira, ahol megismerkedtek a 2020-as i20 R5 versenyautóval éss annak Pirelli abroncsaival. „Nagyon kifizetődő lesz, amikor az autót a bajnokság különféle terepein haladnák el a világ raliszurkolói előtt. Nagyon várjuk már, a RedGrey Team-mel és két fiatal, ambiciózus versenyzőjükkel folytatott együttműködést” – összegezte Adamo.

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését