Akik Hyundai-jal kergették meg Michelisz Norbit


Sok márka- és tipusklub létezik ma Magyarországon és a nagyvilágban, de csak egy van olyan, amelynek tagjai Michelisz Norbi világkupagyőztest üldözhették egy igazi versenypályán. Ők az i30N Club Hungary tagjai.

Minden rendes autómárkának van saját sportrészlege: a Mercedesnek az AMG, a Seatnak a Cupra, a BMW-nek az M. Nem csoda hát, hogy 2013 végén a Hyundai is megalapította saját N részlegét, ahová egyik oldalról a frissen alapított, tavaly világbajnokká érett WRC csapatban megszerzett tapasztalatok, másrészt a neves német konkurensektől elcsábított szakértő mérnökök, így pl. a BMW M részlegétől Albert Biermann és Jürgen Schemera tapasztalatait összegyúrva született meg az N márka első igazi sportkocsija, az i30 N.


Minden rendes autómárkának vannak rajongói: A Hyundainak Koreában és azon túl is mindig is megvolt a maga rajongótábora, akik között voltak olyanok is, akik sportos autókra vágytak volna, de ezt a márkától igazán soha nem kaphatták meg. Mindig is voltak ugyan sportosabb jellegű modellek, típusváltozatok, gondoljunk csak a 90-es évek S-coupe Turbójára, a kétezres évek V6-os Coupéjára, vagy akár a 2015-ben bevezetett, mindössze két évig készült i30 Turbo modellekre. Aztán jött az i30 N és amellett, hogy végre valóban kielégítette a márkarajongók vágyait, sok olyan vásárlót is a Hyundaihoz irányított, akik korábban koreai autóban egyáltalán nem gondolkodtak.


Minden rendes autómárkának vannak rajongói klubjai: A Hyundainak itt Magyarországon már több mint tíz éve létezett egy márkaklubja, a kisebb kihagyás után most ismét visszatérő Hyundai Autó Klub, a nálunk értékesített több mint száz darab i30 N tulajdonosának pedig éppen egy évvel ezelőtt hozták létre a Hyundai i30N Club Hungary facebook csoportot. Az ötlet Dávid fejéből pattant ki, aki hosszas nézelődés, keresgélés után egy 275 lovas Performance Blue i30 N vásárlásakor döntötte el, hogy ez az autó megérdemel egy klubot, ezért harmadmagával létrehozta a klubot. 


Minden rendes autómárkának vannak klubrendezvényei: Az i30N Club Hungary tagjainak száma az elmúlt egy év során szépen emelkedett, a 83 tagból jelenleg 45-50 tagnak van az i30 N különböző változatai és már a kezdeti időszakban felmerült az igény közös rendezvényekre, találkozókra is. Éppen ezért eddig két ilyen saját rendezvényt szerveztek meg és már az első, júniusi összejövetelre is kereken 20 autó gyűlt össze Esztergomban. Szeptemberben pedig Zsámbékon találkoztak újra az i30N Club Hungary tagjai, ahol újabb virtuális ismeretségek alakulhattak valódi barátságokká. A klub kb. tíz fős kemény magja napi szintű kapcsolatban van egymással, akik közül nemrég többen külön N Clubos csapatként várták Michelisz Norbit a WTCR kupa megszerzése után a reptéren.


Minden rendes autóklub keresi az importőr támogatását is: Az i30 N tulajdonosok már az első pillanattól fontosak a Hyundai számára, ezért a német példák alapján a márka hazai importőre is felkarolta az i30 N Clubot és október közepén egy nagyszabású rendezvényt szerveztek az M5 melletti Euroringen. Itt pedig nemcsak az időközben Michelisz Norbert limitált szériás modellekkel kiegészült i30 N és Fastback N tulajdonosai jelentek meg, de maga Michelisz Norbi is. Az időközben világkupagyőztessé érett WTCR pilóta pedig józan, barátságos és közvetlen stílusával mindenkit lenyűgözött, a kötelező élménykörök után vezetéstechnikai tanácsokon túl aláírásaival díszítette az i30 N autók különböző elemeit (tanksapka, napellenző, stb.)


Minden rendes autóklub keresi a fejlődés lehetőségeit: Az i30 N Club Hungary célja, hogy egy remek baráti közösséggé formálja az i30 N és Fastback N tulajdonosait, akik tábora az autó kiváló tulajdonságaival és remek hírnevével folyamatosan gyarapszik. A későbbiekben az importőr mellett a klubot támogató nagyobb kereskedések segítségével további nagyobb volumenű rendezvényeket kívánnak szervezni, ahol az eddigieknél is több N logós modell megjelenésére számítanak. A fentiek figyelembevételével az i30 N Club Hungary jó úton jár célja eléréséhez, hiszen más klubokkal ellentétben ki tudott törni a virtuális világból és igyekezetük példaértékű lehet mások számára is. 


Minden rendes autóklub foglalkozik a jövővel: Az i30 N csak az első a Hyundai érkező sportautói közül, a jövőben ugyanis az új i20-ból, a Konából és a szintén teljesen megújuló Tucson modellekből is várható N sportszéria megjelenése. És ezzel együtt a sportmárka típuskínálatának szélesedésével a Club lehetőségei is tovább bővülhetnek majd. 

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését