Hyundai villanyautókkal bővült az indonéz autókölcsönző


A Hyundai Motor igyekszik növelni jelenlétét a délkelet-ázsiai autópiacokon, amelynek egyik állomásaként Grab vállalattal együttműködve autókölcsönző szolgáltatást indított. 

A Hyundai Motor és a Grab közösen 2020-tól egy villanyautókból álló új projektet indítottak el Jakartában, amelynek keretében 20 darab Ioniq Electric modellt adnak bérbe a Grab ügyfelei számára. A vállalat közleménye szerint az Ioniq egy feltöltéssel 271 km megtételére képes és egy órán belül 80 százalékos szintre tölthető fel. A Hyundai azt is tervezi, hogy a villanyautók darabszámát 2020 végéig tovább bővítik.  

A Hyundai Motor és a Kia Motors 2019 januárjában jelentették be, hogy 275 millió dolláros tőkét fektetnek a szingapúri székhelyű Grab vállalatba, amely már akkor is a helyi autókölcsönzési piac legnagyobb szereplője volt. Az autógyártó azután döntött a délkelet-ázsiai piacon való részvétel növeléséről, hogy eladásai Kínában és az Egyesült Államokban is visszaesést mutattak.    


„Úgy döntöttünk, hogy az Indonéziában is fokozódó környezettudatosság és a kormány környezetvédelmi politikája révén a Grab vállalattal karöltve egy villanyautókra épülő autókölcsönző szolgáltatást indítunk" – mondta Yoon-seok Choi, a Hyundai Motor Manufacturing Indonesia igazgatója, majd hozzátette, a Hyundai Motor megkönnyíti az átalakulást "intelligens mobilitási megoldások szolgáltatójává" történő átalakulást és megerősíti vezető szerepét Indonézia villanyautó-piacán.

„Örömmel jelentjük be a Hyundai Motorral létrehozott stratégiai társulást és nagy várakozással tekintünk a szoros együttműködés elé Délkelet-Ázsia új mobilitási megoldásainak innovációja érdekében" – mondta Ridzki Kramadibrata, a Grab Indonesia ügyvezető igazgatója.


Indonézia Délkelet-Ázsia legnagyobb autópiaca, ahol tavaly 1,15 millió új autót értékesítettek. Átlagosan 5 százalékos gazdasági növekedése és 270 milliós népessége szintén vonzó tényező az autógyártók számára. Novemberben a Hyundai Motor bejelentette, hogy 1,55 milliárd dollárt fektetett be egy Indonéziában felépítendő gyár létrehozására, amely regionális termelőbázisként fog szolgálni a jövőben. A 2021-től termelő üzem évi 150 ezer darabos kapacitással kezdi meg működését, amit később 250 ezerre kívánnak növelni. A csoport azt tervezi, hogy új kisterepjáró, egyterű és elektromos modelleket kíván gyártani a délkelet-ázsiai régió számára.  

Forrás: koreatimes.co.kr

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését