Indiában már kapható a Hyundai i10 limuzinja


A Hyundai a decemberi előzetest követően Indiában most bemutatta az Aura modelljét, amely a tavaly bemutatott Grand i10 Nios nagy csomagterű lépcsőshátú változataként jelenik meg. 

A Hyundai Motor India decemberben már bemutatta a Grand i10 Nios kiskompakt modellre épülő szedánt, amelynek értékesítése most kezdődött meg Indiában. A korábbi Xcent utódaként megérkezett Aura külső megjelenésében jórészt megegyezik az alapjait adó Nios-szal, ám amíg az új Nios egy, addig az Aura például két bumeráng alakú LED nappali fényt visel a kaszkád hűtőmaszk mindkét oldalán, amely a Nios kockás mintázata helyett megkapta az európai változat hálós szerkezetét. A hátsó kialakítás viszont teljesen egyedi, európai szemnek talán kissé szokatlan formákat kapott.


Az Aura belső kialakítása teljes mértékben megegyezik a tavaly óta ismert Grand i10 Nios modellével, mindössze az anyagok színösszeállításában fedezhető fel némi különbség. Így az Aura jobban felszerelt kivitelei is megkapják a félig digitális műszeregységet, a vezetékmentes mobiltöltőt, valamint a navigációra és Android Auto/Apple CarPlay alkalmazásokat is kezelni képes 8 colos multimédiás kijelzőt. Az autó tengelytávja a Xcenthez képest 20 mm-rel 2 450 mm-esre növekedett, ami jót tesz a hátul ülők lábainak, a csomagtér mérete pedig 402 liter.


Az új Hyundai Aura háromféle modern, környezetbarát motorral rendelhető: egy 1.2-es szívóbenzines, egy ugyanekkora ECOTORQ dízel és egy 1.0 T-GDI jelenti a kínálatot, előbbi kettőhöz a kézi mellett AMT váltó is rendelhető. Az alap 1-2-es a közlemény szerint 4,9 litert fogyaszt százon, míg a kis dízelmotorral ugyanez 3,9 literre adódik. A csak kézi sebességváltóval elérhető 1.0 T-GDI változat az alapmotorral egyezően 4,9 l/100 km fogyasztást produkál.    


A HMIL sajtóközleménye szerint az új Aura erős karosszériaszerkezetét a 65 százalékban felhasznált nagyszilárdságú acélnak köszönheti. A hatféle színben elérhető Aura indulóára 580 ezer rúpia, ami átszámítva 2,46 mFt, míg a legjobban felszerelt változat 923 ezer rúpiát, azaz 3,91 millió forintot kóstál. 


Forrás: indianexpress.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését