Hamarabb érkezhet az új Hyundai Elantra


Újabb kémfotók és információk jelentek meg a Hyundai érkező új Elantra kompakt limuzinjáról, amely a szokásos életciklusnál hamarabb váltja fel a mostani generációt.

A Hyundainál általánosan hat év egy modellgeneráció életciklusa. Persze kivételek akadnak, de ezek inkább regionális modellekre (pl. ix20) jellemző, a nagy volumenű globális modellek esetén a vállalat általában ehhez tartja magát. Most azonban az új Elantra várhatóan ismét felrúgja ezt a szabályt, az új generáció ugyanis jóval hamarabb érkezhet meg, mint várnánk. 


A legfrissebb pletykák szerint ugyanis a 2015 őszén bemutatott mostan Ad kódjelű generáció, és különösen annak 2018 végén bevezetett frissített változata nem hozta meg a várt hatást és ez különösen az eladási darabszámokban sem mutatkozott meg. Ezért a vállalat úgy döntött, hogy az új generáció bemutatását 2020 februárjára hozzák előre.


Az új Elantra megjelenésében, formavilágában követni fogja a nagyobb Sonata limuzinnal megkezdett formairányzatot, amely nemcsak látványában, de minőségében, teljesítményében is vissza fog köszönni. Talán épp ezért látható az álcázott prototípus mellett egy nagyobb Sonata, a mérnökök ugyanis valószínűleg ahhoz igazítják az autó képességeit. A hátsó megjelenés az egybekötött lámpatestekkel a nemrég megjelent Kia Optimát mintázza


Az új modell a jelenlegi Elantra 4 620 mm-es hosszán túlnyúlva a Kia Fortéval megegyezően 4 655 mm-esre növekszik. A generációváltással a motorpaletta is átalakul, az új szívó és turbófeltöltős 1.6 SmartStream benzinmotor mellett egy 1.2 literes T-GDI is megjelenik, valamint egy sportos kiegészítőkkel rendelkező N Line és környezetbarát hibridváltozat megjelenése is várható. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését