Rejtélyes Hyundai egyterűt fotóztak Kínában


Egy rejtélyes Hyundai buszlimuzin prototípusa bukkant fel legutóbb Kínában, ahol a Kia új Carnival modelljéhez nagyon hasonló kialakítású autó jelezheti a márka visszatérését a kategóriába.  

A világ autógyártóinak többségéhez hasonlóan a 2010-es évekre a Hyundai is elfordult az egyterűektől, buszlimuzinoktól és egyre több „menő” hobbiterepjárót mutatott be. A Trajet kihalása és az ix20 után a márka utolsó próbálkozása 2013 körül a Kia Carens padlólemezére épülő kompakt egyterű lett volna, ám ezt az autót végül be sem mutatták. A Kia sem készít utódot a Carensnek, ám a Carnival továbbra is népszerű, így az utódot már a közutakon tesztelik, amelynek most egy eltérő változata is felbukkant Kínában. 


Ugyan első pillantásra akár ez a jármű is lehetne egy Kia Carnival prototípus, hiszen az arányok nagyon hasonlóak, az első oldalajtók és velük a külön lábakon álló tükrök, illetve az A oszlopon felfedezhető háromszögablakok is teljesen azonosnak tűnnek, ahogyan a hátsó ajtók és a túlnyúlások is. Ám az autót közelebbről megnézve jól látszik, hogy ez a konkrét autó részleteinek kialakításában jelentősen különbözik a Kia változattól.   


A prototípus természetesen most is vastag álcázást visel, ám azon keresztül is látszik a hatalmasra húzott trapéz alakú, széles hűtőmaszk, amelynek szélén a mostani i30-nál bevezetett „kaszkád” ív is jól kivehető, míg a lámpatestek mintha efelett húzódnának. Ezzel a kialakítással az autó nagyon hasonlít a Hyundai frissen bemutatott, vagy a közeljövőben bemutatott típusaira, így az új generációs Tucson és a Creta is hasonló kinézetet kap. Hátul csak az sejlik át az álcán, hogy – a Kia Carnival modelljéhez nagyon hasonlóan – mintha a magasra emelt lámpákat vízszintesen helyezték el. 


A kémfotósoknak sikerült néhány képet készíteniük a belső térről is, ahol a műszerfalat letakarták ugyan, ám a kormányt és az üléseket szabadon hagyták. Az autó ezek alapján egy különleges, alul-felül lapított és a Sonatához hasonló kialakítású kormánykereket kap, amelynek közepén hiába takarták el a márkalogót, a jellegzetes döntött H betű átdomborodik rajta. Az üléseket bőrrel vonták be, hátul pedig a második sorban két különálló ülést is elhelyeztek. A légkondicionálónak külön hátsó rostélyai is vannak, alatta pedig a modern kor igényei szerint több USB csatlakozó is található.


Egyelőre semmit sem lehet tudni az új modell motorválasztékáról, de mivel ezt a kategóriát elsősorban Ázsiában kedvelik, várhatóan a benzines és dízelmotorral szerelt változatok fognak dominálni. Ezzel együtt az is könnyen elképzelhető, hogy a Hyundai csoport környezetvédelmi elkötelezettségével párhuzamosan itt is megjelenhetnek a lágyhibrid, hagyományos hibrid, vagy akár a plug-in hibrid változatok is, amelyekkel a nagy járművek fogyasztása és károsanyag-kibocsátása is kordában tartható lesz. 


Vélhetően ugyanennek a modellnek a prototípusa korábban már Dél-Koreában is felbukkant, amit akkor az új generációs H-1-ként azonosítottak. A méretbeli és formai hasonlóságok alapján azonban most már jól látszik, hogy ez egy picit kisebb, sokkal személyautósabb kialakítású modell lesz. Az új Kia Carnival várhatóan még idén bemutatkozik, így nagy valószínűséggel a Hyundai változatra sem kell már sokat várni.   


Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését