Több mint ezer hibrid taxit szállít a Hyundai Dubainak


A dél-koreai Hyundai Motor nyerte azt a tendert, amelynek értelmében 1 232 darab Sonata Hybrid taxi kerül a környezetbarát járműparkra egyre inkább odafigyelő Egyesült Arab Emirátusok és a Közel-Kelet útjaira.  

A Hyundai Motor bejelentette, hogy megállapodást kötött a Dubai Taxitársasággal (DTC) és az Emirátusok legnagyobb taxiszolgáltató vállalatával, a Cars Taxival, amelynek értelmében a koreai autógyártó 1 232 darab vadonatúj Hyundai Sonata Hybrid taxit szállít Dubaiba, az ország legnépesebb városába. A megrendelés az országba jövőre tervezett hibridüzemű taxik 78 százalékát jelenti.  


A szerződés nem előzmény nélküli, hiszen a Hyundai Motor 2018-ban már szállított egy LF Sonata Hybrid flottát Dubaiba. A mostani kiszállítással a Hyundai Motor piaci részesedése a hibrid taxik között a mostani 13 százalékról jövő év végére eléri a 62,5 százalékot Dubaiban. 2019. második félévét tekintve összesen 2 241 hibrid taxi üzemel Dubaiban.  

A hibrid taximodellek iránti kereslet várhatóan a jövőben tovább fog emelkedni, mivel a Dubai kormányzat ezzel is csökkenteni szeretné a károsanyagok kibocsátását. A kormány azt tervezi, hogy a taxik legalább felét hibridekre cserélik 2021-ig, miközben a Hyundai Motor környezetbarát modelljeivel kíván terjeszkedni Abu Dhabiban és a Közel-Kelet környező országaiban is. 


A Hyundai Motor egy névtelenséget kérő forrása szerint a legutóbbi szállítási szerződés lehetőséget ad az autógyártónak arra is, hogy a Sonata Hybrid modellek a Dubaiba évente ellátogató 15 millió turista részére is közvetítsék a Hyundai környezetbarát márkaképét.   

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését