A Hyundai új jövőorientált mobilitási vállalatot alapított


A dél-koreai Hyundai Motor leányvállalatával, a Kia Motors-szal együtt Mocean néven új jövőorientált mobilitási vállalkozásokat hozott létre Kaliforniában és Dél-Koreában. 

A Hyundai Motor Group a fenntartható és kapcsolódó jövő megteremtése érdekében először a kaliforniai Los Angelesben hozta létre MoceanLab jövőorientált mobilitási szolgáltató cégét, amely a város metrőállomásai közelében négy parkolóban különböző autómegosztási szolgáltatásokat kínál a felhasználók számára. 

Az autógyártó csoport tervei között az is szerepel, hogy szolgáltatási területüket bővítve 300 tisztán elektromos járművel gazdagítsák autóflottájukat, a későbbiekben pedig önvezető autómegosztási, transzfer és egyéb más szolgáltatás bevezetését is tervezik. A vállalat közleményében azt is hangsúlyozták, a projekt célja, hogy enyhítsék a forgalmi torlódásokat és ezzel együtt fokozzák az ügyfelek kényelmét. 


A Hyundai csoport nemrég hozta nyilvánosságra azon terveit, amelyek értelmében a következő hat évben rengeteg pénzt fordítanak a következő generációs mobilitási szolgáltatások és platformok kidolgozására. Jelenleg a vállalat új ötleteket dolgoz ki a koreai rendszer számára. A Hyundai a KST Mobility-vel összefogva egy autómegosztási transzfertaxi szolgáltatást három hónapos tesztüzemét kezdi meg Szöul egyik kerületében az idei év első felében. A valós idejű forgalmi információkkal optimalizált útvonaltervezés a mesterséges intelligencia felhasználásán alapul, amit a KST Mobility taxiként működtet. 

„A Hyundai Motor Group innovatív mobilitási platformokat és különféle mobilitási szolgáltatásokat mutat be Los Angelesben” – mondta Kyounglim Yun, a Hyundai Motor Group ügyvezető alelnöke novemberben az amerikai szolgáltatás elindításakor. „Egyre több ügyfél, köztük a város lakói és a turisták is részesülhetnek a MoceanLab előnyeiből, mivel a szolgáltatás fokozatosan le fogja fedi a város nagyobb területeit és bővíti mobilitási szolgáltatásait. Ezekkel az erőfeszítésekkel a Hyundai Motor Group célja a tiszta mobilitás technológiai fejlesztésének vezetőjévé válni.”


A legközelebbi, vagy éppen a leggyorsabb buszt már az elmúlt év végén két hónapig tesztelték a koreai Incheon repülőtér közelében. Az ügyfelek a busz szolgáltatásait egy külön erre a célra kifejlesztett mobiltelefonos applikáción keresztül vehették igénybe, amelyben a kiindulási és a célpontok megadása után a mesterséges intelligencia a 350 lehetséges megállóhely figyelembevételével megtervezte az ideális útvonalat. 

Forrás: pulsenews.co.krhyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését