Az SK Innovation szállít akkut a Hyundai új villanyautóihoz


A Hyundai csoport elektromos autóit, közöttük a 2021-től gyártott, új E-GMP padlólemezre épülő első villanyautót a jövőben az SK Innovation akkumulátor-csomagjaival szerelik fel.

A japán NNA hírügynökség iparági forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy az SK Innovation nagyjából 500 ezer járműhöz elegendő akkucellát kíván szállítani a Hyundai tervezett elektromos crossoveréhez. A Hyundai Motor 2021 első negyedévében kezdi gyártani azt az új elektromos modelljét, amely elsőként épül a gyártó új E-GMP padlólemezére. Megerősített információk szerint ez az új villanyautó lesz a Hyundai első olyan autója, amely 800 voltos akkutechnológiával rendelkezik.

Októberi médiahírek szerint a Hyundai azt is fontolgatja, hogy új elektromos crossoverét Európában mutatja be elsőként és csak azután vezetné be saját dél-koreai, illetve az amerikai piacokon. Ennek oka, hogy a vállalat jobb értékesítési lehetősérekettőségéket lát Európában, mint Dél-Koreában, ráadásul az új modell segíthet a széndioxid-körülmények teljesítésében is.


Megjelenését tekintve az új modell a tavalyi Frankfurti Autószalonon bemutatott 45 tanulmányautóra fog épülni. Még korábban, júniusban a koreai média azt is kideritette, hogy a Hyundai decemberre elkészül az első prototípusokkal, 2020 nyarán pedig már ki is állítja azt. A kompakt crossover hatótávját ekkor 450 km-re becsülték, ami nagyjából megegyezik a Kona Electric 64 kWh-s verziójának hatótávjával.

Az NNA iparági forrásai szerint a Hyundai és a Kia időközben elkészült az E-GMP platform legfontosabb tervezési feladataival és a koreai Hwaseongban található Namyang fejlesztőközpontban a kutatók már túl vannak a padlóváz kezdeti tesztjein is. Ugyanebben az időszakban a Hyundai csoport számos leányvállalata is a jövőbeli nagy volumenű villanyautó-gyártásra készül. A Hyundai Mobis például egy új gyáregység alapkövét tette le, ahol az E-GMP platformra épülő új generációs villanyautók elektromos alkatrészeit fogják készíteni, egy másik leányvállalat pedig új hőmenedzsmemt rendszerek kezdett fejleszteni ezekhez az elektromos modellekhez. 


Az SK Innovation számára létfontosságú a Hyundai hazai megállapodása, miután a koreai autógyártó Genesis luxusmárkája számára is az SK Innovation akkumulátorait választotta. Ennek ellenére az is nyilvánvaló, hogy más gyártókhoz hasonlóan a Hyundai is számos beszállítóra támaszkodva igyekszik a jövőben az akkumulátorok stabil ellátását biztosítani. 

Forrás: electrive.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését