Hivatalos: A Hyundai megkezdi a Kona Electric európai gyártását


Mivel a környezetbarát elektromos járművek iránti kereslet folyamatosan emelkedik, A Hyundai Motor úgy döntött, a Kona Electric európai gyártásának beindításával háromszorosára növeli a modell elérhetőségét Európában.  

2020 márciusától kezdve a Hyundai Motor megkezdi a Kona Electric összeszerelését a csehorsázgi gyártóüzemében, valamint ezzel együtt növeli a dél-koreai Ulsan gyár meglévő Kona Electric kapacitását is. Ez várhatóan jelentősen csökkenti a szállítás idejét az európai ügyfelek számára. A Kona Electric európai gyártásának döntése annak érdekében történt, hogy a vállalat ezzel még jobban ki tudja szolgálni a Hyundai európai ügyfeleit.


A 2018-as piaci bevezetés óta a Kona Electric iránti kereslet folyamatosan meghaladja az előzetes várakozásokat, így a megnövekedett kapacitás célja, hogy lépést tartson a növekvő kereslettel. A Hyundai 2020-ban több mint 80 ezer darab zéróemissziós járművet, vagyis Kona Electric, Ioniq Electric és üzemanyagcellás Nexo modellt szállít az európai vásárlók számára. Ezzel a fejlesztéssel a Hyundai arra számít, hogy 2020-ban a legnagyobb villanyautó-autógyártóvá válik Európában.


„Meghallgatjuk ügyfeleink igényeit, ezért úgy döntöttünk, hogy igyekszünk kielégíteni az elektromos járművek iránti egyre növekvő keresletet” – mondta Dong Woo Choi, a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója. „Mivel autójuk kiválasztásakor egyre többen aggódnak annak környezetre gyakorolt hatása miatt, hatalmas lehetőséget látunk az elektromos járművekben az európai piacon. Ez tükrözi progresszív gondolkodásmódunkat és megerősíti a jövőbeli mobilitás terén elért vezető pozíciónkat.”


Az úttörő zéró emissziós modellek mellett a vállalat az iparág vezetőjeként a legváltozatosabb elektromos technológiákat kínálja modelljeiben. A 48 voltos lágyhibridektől a teljes értékű hibridekig és a konnektoros hibridekig a Hyundai következetesen azon dolgozik, hogy a jövőbeli mobilitást minél több ember számára tegye elérhetővé.


„Hatalmas az igény Németországban a megfizethető árú elektromos autók iránt” – mondta Jürgen Keller, a Hyundai Motor Deutschland vezetője. „Azzal a döntéssel, hogy a Kona Electric modellünket mostantól Európában is gyártjuk, még jobban meg tudunk felelni ügyfeleink ifényeinek és gyorsabb hozzáférést biztosíthatunk számukra a jövő mobilitásához.”


Pavel Barvik, a Hyundai Motor Manufacturing Czech szóvivője szerint a vállalat nosovicei üzemében már idén több tízezer Kona Electric fog elkészülni, amivel jelentősen csökkenteni tudják az elektromos autókat vásárló ügyfelek várakozási idejét. „A nosovicei gyárunkban készülő Kona Electric modelleket többek között olyan fontosabb nagy piacok számára készítjük, mint Németország, Franciaország, Hollandia, Norvégia, Csehország és Lengyelország” – mondta Barvik.


A média már számos alkalommal méltatta a Kona Electric modell úttörő jellegét. Ez volt első olyan Európában értékesített modell, amely a népszerű crossover karosszériaformát egy nagy hatótávolságú elektromos hajtáslánccal ötvözi, így a Kona Electric jelentős előrelépést jelentett az villanyautót kereső ügyfelek számára. A közelmúltban bevezetett fejlesztések révén az új modell még több előnyt kínál az ügyfelek számára, többek között a gyorsabb, háromfázisú töltést, a Hyundai Bluelink rendszerével kiegészített új kapcsolódási lehetőségek mellett egy új, opcionális navigációs rendszert is kínál 10,25 hüvelykes középső kijelzővel.


Dönci megjegyzése: Amikor tavaly május végén ellátogattunk a cseh Hyundai üzembe, a gyárlátogatás utolsó pontjaként szervezett i30 Fastback N élménykörre várakozva bekukkantottunk egy helyiségbe, ahol már akkor két – egyébként teljesen hétköznapinak tűnő – Kona Electric állt. Furcsa volt viszont, hogy a márkajelzések nem voltak rajtuk és mintha az egyes karosszériaelemeket is eltérő színárnyalatra fújták volna. A látogatás végén készült interjú során ezt meg is kérdeztem a gyár képviselőjétől, aki erre mélyen a szemembe nézett és annyit mondott: „Te ott nem láttál semmilyen Kona Electricet, oké?” Ebből már sejtettük azt, ami most hivatalosan is megerősítésre került.

Forrás: hyundai.newsauto.ihned.cz

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei