A Hyundai vezeti a hidrogénkoalíciót

   
A Hyundai Motor bejelentette, hogy a vállalat vezeti tovább azt a világszintű koalíciót, amely a hidrogén jövőbeli energiaforráskénti felhasználását igyekszik előmozdítani. 

A Hyundai Motort választották a Hidrogén Tanács elnöki vállalatának, amely a világ vezető energia és közlekedési vállalatainak olyan globális kezdeményezése, amely igyekszik a hidrogént a jövő közlekedési energiaforrásává tenni. Woong-chul Yangot, a Hyundai Motor alelnökét pedig a 28 tagból álló tanács soron következő elnökévé is megválasztották. Yang a Toyota Motor elnökét követi az elnöki székben, ahol az Air Liquide ügyvezetőjével, Benoit Potierrel osztozik majd.  

A 2017-ben Davosban, a Világ Gazdasági Fórumon életre hívott tanács a hidrogén és üzemanyagcellás iparágban fejlesztő globális vállalatok szövetsége. A tagok között ott találjuk a Toyotát, a BMW-t, a Daimlert, a Hondát és a General Motorsot is.  


A nemrég elkészült McKinsey tanulmány szerint a hidrogén akár 2,5 trillió dollár értékű üzleti lehetőséget hordoz, amellyel 2050-ig 30 millió új munkahelyet teremthet. A következő 33 évben a hidrogén akár a teljes energiaszükséglet egyötödét is képes lesz átvenni, amellyel durván hat tonnányi káros anyagtól kímélheti meg a környezetet. 

A Hidrogén Tanács azzal számol, hogy 2030-ig mintegy 10-15 millió személyautót és mintegy 500 ezer teherautót hajthat hidrogén. A tanács közleménye szerint a tiszta energiaforrást más iparágakban is hasznosíthatják, beleértve az épületfűtést, vagy a villanyáram-termelést és -tárolást is. Ezen cél elérése érdekében 2030-ig mintegy 280 milliárd dollárt, vagyis évente mintegy 20-25 milliárd dollárt kell a hidrogéntechnológia fejlesztésébe fektetni. 


A világ jelenleg mintegy 1,7 trillió dollárt költ évente energiára, amelyből 650 milliárd dollárt tesz ki az olaj és az üzemanyag, míg 300 milliárdot a megújuló elektromosságra, és ugyanennyit az autóiparra költünk. A Hyundai Motor arra ösztönzi a befektetőket, a döntéshozókat és a vállalatokat, hogy csatlakozzanak hozzájuk és terjesszék a hidrogén megoldásokat.  

"A Hyundai Motor máris átvette a vezető szerepet az autóiparban, a hidrogén viszont más iparágakban is hasznunkra lehet. Emiatt felhívjuk a kormányzatok és befektetők figyelmét, hogy segítsék munkánkat és hosszú távú tervünket, hogy életszerű infrastruktúrát hozzunk létre, amelynek segítségével létrejöhet a a hidrogén energiaforrás tömeggyártása és hasznosítása" - mondta Yang a tanács legutóbb Bonnban megtartott értekezletén.   

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei