Tíz környezetbarát autót mutat be a Hyundai Kínában


A Hyundai csoport a világ más tájaihoz hasonlóan Kínában is igyekszik élen járni a környezetbarát technológiákban, ezért 2020-ra tíz új környezetkímélő típus megjelenését tervezik a világ legnagyobb autópiacán.   

Korea legnagyobb autógyártójaként a Hyundai Motor idén augusztusban mutatta be első elektromos autóját, az Elantra Yuedong EV-t Kínában. Ez azonban csak a kezdet, hiszen a vállalat a következő három év során további öt környezetkímélő modell bevezetését tervezi azért, hogy ebben a szegmensben is lépést tarthasson a helyi és globális konkurenseivel. A palettán jövőre jelenik meg a Koreában már idén július óta elérhető Sonata konnektorról tölthető PHEV változata, amely mellett jövőre az Ioniq elektromos és PHEV változatát is bevezetik Kínában.      


A csoport kisebbik leányvállalata,a Kia Motors további öt modellt készül bevezetni a környezetbarát autók piacán, miután első saját elektromos autójukat a Dongfeng Yueda Kia Motors Horqi almárkájának égisze alatt már bemutatták Kínában. Októberben debütált ugyanis az a Horqi 300E limuzin, amely egy feltöltéssel 265 kilométert tud megtenni.


A Dongfeng Yueda Kia Motors képviselői szerint az autógyártó további öt környezetbarát modellt, köztük 2 konnektoros hibridet és 3 tisztán elektromos autót készül bemutatni, amelyek között két hobbiterepjáró és egy limuzin is helyet kap majd. Az új típusok között lesz többek között az Optima PHEV változata, amely várhatóan jövőre jelenhet meg Kínában. Iparági szakértők szerint a Kia a KX3 kompakt crossover és a Niro elektromos változatát is bemutatják a világ legnagyobb autópiacán.   

Forrás: theinvestor.co.kr

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei