Üzemanyagcellás Hyundait kapott az olasz rendőrség


A Dél-Tirolban található Trentino-Alto rendőr-parancsnoksága egy új üzemanyagcellás Hyundai ix35 modellt használhat, amellyel az A22 autópályán teljesítenek majd szolgálatot. 

Az egyik dél-tiroli rendőr-parancsnokságon most kézzelfogható közelségbe került a jövő mobilitása: a Trantino-Alto rendőrkapitányság 2018 augusztus végéig ingyenesen használhat egy Hyundai ix35 Fuel Cell üzemanyagcellás szolgálati autót, amellyel az A22-es autópályán teljesítenek szolgálatot. A 136 lóerős villanymotorral ellátott, nagyjából 600 km-es hatótávval rendelkező üzemanyagcellás autót az A22 autópályán és a környező utakon járőrözésre és nehéz teherautók követésére használják majd. Az autó emellett persze részt vesz a rendőrség hétköznapjaiban, ahol a nap 24 órájában segíti a rendőrség munkáját. 


A kezdeményezés az olasz Autobrennero flottakezelő vállalat alternatív üzemanyagú járművek népszerűsítését célzó programjának részeként valósult meg. A vállalat autóparkja már számos üzemanyagcellás és elektromos járművel rendelkezik és korábban támogatták Olaszország első teljesen megújuló energiaforrásból előállított hidrogén töltőállomásának létrehozását is, amely 2014 júniusában nyílt meg.    


„Ez az első alkalom, amikor egy olasz rendőrség üzemanyagcellás autót kap” – mondta Massimo Menitti, a Trentino-Alto kapitányságának vezetője az autó Bolzanoban, a Technológiai Innovációs Intézetnél megtartott átadási ünnepségen. „És ez az egyik első olyan teszt, ahol rendőrök próbálhatják ki az üzemanyagcellás autók képességeit. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy elsőként köthetjük össze a biztonságot és a fenntartható mobilitást.”


A Hyundai már 1998 óta aktívan fejleszti üzemanyagcellás technológiáját, mostanra pedig az ix35 Fuel Cell modellt 18 országban, köztük Olaszországban is kínálja. Jelenleg nagyjából száz darab fut Európa útjain, amelyek közül 11 példány Dél-Tirolban található. Olaszországban már három éve működik az első hidrogén töltőállomás, amely kizárólag megújuló energiával üzemel.


A Hyundai Motor 2018-ban mutatja be üzemanyagcellás modelljének vadonatúj generációját, amely még abban az évben megérkezik Európába is. A Hyundai saját fejlesztésében készülő új, negyedik generációs üzemanyagcellás rendszerével ellátott modelljének hatótávja eléri a 800 km-t, a villanymotor teljesítményét 163 lóerőre emelték, és a gyártó állítása szerint akár mínusz 30 fokban is tökéletesen indítható lesz. Emellett a Hyundai még az idén egy vadonatúj üzemanyagcellás autóbuszt is szeretne bemutatni.    

Forrás: quattroruote.it

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei