Minőségi díjat nyert a Hyundai cseh üzeme


Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor bejelentette, hogy csehországi összeszerelő üzemét újra minőségi díjjal tüntették ki. 

A Hyundai Motor koreai leányvállalata, a Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) Csehországban elnyerte a rangos 2017-es Nemzeti Minőségi Díjat. A díj elnyerése jelentős eredmény az egész vállalat számára, ahogyan azt a Hyundai alelnöke, Eui-sun Chung is hangoztatta még idén januári gyárlátogatásán is.  

A győztes nevét Jiří Havlíček Ipari és Kereskedelmi Miniszter jelentette be,a díj átadására pedig hagyományosan a prágai vár Spanyol termében került sor. Idén a díjat Miloš Zeman, Csehország köztársasági elnöke adta át a Hyundai Motor Manufacturing Czech elnökének.


Azonos értékelési rendszerrel és szabályokkal a világ 85 országához hasonlóan Nemzeti Minőségi Díjat 1994 óta minden évben odaítélik a Cseh Köztársaságban. A díjat állami vagy magánvállalati szektorban tevékenykedőknek ítélik oda, függetlenül azok méretétől vagy ágazatától. Az eredményeket minden év novemberében hozzák nyilvánosságra, az egyes országok legjobbjai pedig indulhatnak az Európai Minőségi Díjért. 

A Hyundai 2009 szeptemberében készült el véglegesen a Cseh Köztársaságban felépült összeszerelő üzemével,amely utat nyitott az autógyártó termékeinek az Európai Unió piaca felé. A tényleges tömegtermelés azonban már egy évvel korábban, 2008 novemberében kezdődött meg az üzemben.   


A gyár jelenlegi éves kapacitása eléri a 330 ezer darabot és olyan modellek készülnek itt,mint az i30, a Tucson, illetve az ix20. A Hyundai folyamatos figyelmet fordít beszállítói által gyártott részegységeinek minőségi vizsgálatára, de maga is folyamatos fejlesztésekkel igyekszik minél jobb minőséget előállítani. Emellett a gyár dolgozóinak továbbképzésére is odafigyelnek, csak idén 268 munkatárs vett részt koreai képzési programokon. 

Forrás: theinvestor.co.kr, tyden.cz, denik.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei