Februárban érkezhet az új Hyundai Santa Fe


A Hyundai Motor ikonikus Santa Fe modellje hamarosan teljesen megújul,a koreai premierre pedig egyes sajtóinformációk szerint már 2018 februárjában sor kerülhet.

A témában eléggé szakavatott koreai Club Santa Fe TM információi szerint a Hyundai Santa Fe negyedik generációját jövő év februárjában kívánják leleplezni. Ezt az információt egyelőre viszont hivatalos forrás még nem erősítette meg. Az időpont azonban nagyjából helyes is lehet, hiszen az első prototípusok nagyjából egy éve jelentek meg az utakon, ráadásul a Hyundai volt amerikai főnöke, Dave Zuchowski is két 2018-ban bemutatkozó terepjáróról beszélt.

A Hyundai Motor állítólag a jelenleginél jobban elkívánja különíteni egymástól a Santa Fe típusnév alatt kínált két és három üléssoros modelleket, mivel a vásárlók nem igazán éreztek különbséget a kisebb Santa Fe (Amerikában Santa Fe Sport) és a Grand Santa Fe (Amerikában Santa Fe, Koreában Maxcruz) között. Az új generáció esetében ezt valószínűleg részben úgy kívánják elérni, hogy a kisebb  változatot állítólag más típusnév alatt forgalmazzák majd,míg a Santa Fe méretben tovább növekszik. 


Jelentősen megváltozik a Santa Fe formaterve is, amelynek első kialakítása a kettéosztott lámpákkal és a hatalmas hűtőmaszkkal a Kona által megkezdett irányzatot követi majd. A méretében is jelentősen növekvő új Santa Fe belső kialakítása a középre helyezett lebegő kijelzőjével, Head-up kijelzőjével szintén az új Hyundai típusokhoz igazodik.

Az oldal szerint az új Santa Fe a mostani generáció 2.0 és 2.2-es CRDi dízelmotorjaival mutatkozik majd be. Modelltől függően Amerikában jelenleg a vásárlók egy 2.4-es szívó-, egy 2.0 literes turbós négyhengeres és egy 3.3-as V6-os benzines motorral kapható, így valószínűleg azokat is átemelik az újba. 

Amennyiben az új Santa Fe februárban valóban bemutatkozik Dél-Koreában,abban az esetben a típus hamarosan megjelenhet az azt követő nagy európai és amerikai autószalonokon is, a forgalmazás pedig 2018 második felében indulhat meg. 

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei