Külön utakon jár a Hyundai Accent Amerikában


Az új Kona érkezésével együtt a Hyundai amerikai leányvállalata megszünteti a kompakt Accent ötajtós változatának forgalmazását az Egyesült Államokban, ugyanez a típusváltozat Kanadában viszont továbbra is elérhető lesz.

Az autógyártó kanadai importőre elkötelezetten hisz az új Accent ötajtós változatában, amely azonban várhatóan jóval később érkezik meg, mint a négyajtós limuzin.  „Ez a bizonyos modell és karosszériaváltozat  Kanadában egyedi lesz” – mondja a Hyundai  Canada szóvivője. „Miközben az Accent limuzint már novemberben vagy decemberben bemutatjuk, az ötajtós modell csak a jövő év első felében érkezhet meg, mivel az egyedi piac igényei szerinti fejlesztés több időt vesz igénybe.”


Az Accent a Hyundai belépőkategóriás kiskompakt autója, amely belső méreteit tekintve technikailag egy kompakt modell.  A teljesen új 2018-as Accent néhány hete mutatkozott be a dél-kaliforniai Orange megyei Autószalonon. 


A korábbi Accent generáció limuzin és ötajtós ferdehátú karosszériával érkezett Amerikába. Miközben a Hyundai más piacokon, így Kanadában is árulja majd az ötajtós kivitelt, a gyenge kereslet miatt megszüntette annak forgalmazását az Egyesült Államokban. Tekintettel arra, hogy a vásárlók egyre inkább a crossoverek felé fordulnak, a Hyundai az ötajtós Accent ügyfeleinek a magasabb árréstartalmú Kona kisterepjárót kínálja a jövőben, amely 2018 elejétől lesz elérhető Amerikában. 


Kanadában azonban ezt másképp gondolják, így a Hyundai helyi kereskedéseiben az új Kona mellett továbbra is elérhető lesz az Accent mindkét karosszériaváltozata.  A szóvivő szerint a Kona ott 2018 első felétől lesz kapható, „valószínűleg a tél végétől vagy kora tavasztól.”


Az új Hyundai Accent a kiskompakt osztályban szokatlanul kifinomult formavilágot kapott, amely számos elemet vett át a nagyobb Sonata modelltől, miközben méretében hosszabb és szélesebb lett. A megnövelt tengelytávnak köszönhetően az utastér is tágasabbá vált, a Hyundai szerint az új Accent utas- és csomagtere nagyobb, mint a versenytárs Toyota Yaris IA vagy a Ford Fiesta hasonló méretei.    

Az Accent nemcsak méretében, de felszereltségében is túlmutat kategóriáján, hiszen akár LED nappali menetfény és hátsó lámpatest, valamint 17 colos könnyűfém keréktárcsa is kérhető az autóhoz, belül pedig alapáron jár az 5 colos, tolatókamerával felszerelt érintőkijelző, de akár 7 colos navigációs rendszer, fűthető ülések, automata csomagtér-nyitás és vészfékrendszer is elérhető.  


Az új kompakt modellt ugyanaz az 1.6 literes, négyhengeres benzinmotor mozgatja, mint az elődöt, ám a mérnökök sokat finomítottak rajta. Ennek eredményeként a tisztább motor teljesítménye 137-ről130 lóerőre, forgatónyomatéka pedig  167-ről 161 Nm-re csökkent. Alapáron hatfokozatú kézi váltó jár az autóhoz,felárér tszintén hatfokozatú hagyományos automata kérhető.

Forrás: autonews.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei