Új részletek a készülő Hyundai Santa Féről


Jövőre már negyedik generációjába lép a Hyundai tradicionális Santa Fe terepjárója, amelyről egy koreai rajongócsoportnak új információkat sikerült szereznie. 

A negyedik generációs,2019-es modellévű vadonatúj Hyundai Santa Fe folytatja majd a vállalat Kona kisterepjárójával megkezdett formanyelvet, ennek megfelelően külső megjelenése drasztikusan eltér majd a jelenleg kapható modelltől. A Konához hasonlóan az új Santa Fe is ikerlámpákat kap majd, vagyis az irányjelzők és a nappali menetfény fizikailag is elválnak az alattuk pozicionált főfényszórótól.


A koreai Club Santa Fe TM (ez az új változat kódneve) az összes eddig megjelent Santa Fe kémfotót összegyűjtötte, így nekik köszönhetően már nemcsak nagy vonalakban, de bizonyos részletmegoldásokat is megfigyelhetünk az új, egyelőre vastag álcát viselő prototípusokon. Ilyen pl. a külső tükör, amely mostantól nem az A oszlop tövében kap helyet, hanem az ajtó oldalából nő ki, hátul az irányjelző pedig a Konához hasonlóan különválik a lámpatesttől. 


Nekik sikerült megszerezniük az új Santa Fe félig elkészült műszerfalának fotóját is. Ennek alapján biztosra vehető, hogy az új modell különálló, lebegőközépkonzoli kijelzőjével is követi a Hyundai legújabb trendjeit. Természetesen megújul az autó multimédiás rendszere és itt is megjelenik a Head-up kijelző, de az új Santa Fében emellett új ülések, jobb minőségű anyagok és légbeömlős, USB csatlakozós hátsó középkonzol is lesz.


A kényelem mellett a tervezők nagy hangsúlyt helyeznek az új Santa Fe aktív és passzív biztonságára is, így a Hyundai hobbiterepjáró-kínálatának zászlóshajójában minden megtalálható lesz, amit ma az autógyártó előállítani képes, az autonóm vészfékrendszertől az aktív sávtartón át a hátsó ütközésfigyelmeztetőig. 

Egyelőre nem lehet tudni,hogy az új Hyundai Santa Fe mikor és hol mutatkozik be, de nem elképzelhetetlen,hogy a mostani változathoz hasonlóan a végleges változatot már tavasszal, a New Yorki Autószalonon megismerhetjük.  

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei