Elektromos autót mutat be a Hyundai Indiában


A Hyundai indiai képviselete egy új elektromos modellt és egy vadonatúj kisautót is bemutat az Új-Delhiben megrendezésre kerülő 2018-as Auto Expón, amely mellett itt debütál az i20 frissített változata is.   

A Hyundai eddig titokban tartotta indiai villanyautós terveit, ám ez nem sokáig maradhat így. A vállalat ugyanis azt tervezi, hogy a jövő év februárjában megrendezésre kerülő 2018-as Auto Expón nyilvánosságra hozza, hogyan képzeli el a koreai autógyártó jövőjét, amely mellett egy vadonatúj elektromos tanulmányautót is kiállítanak majd. Egyelőre nem sok műszaki adat ismert, ám az indiai Autocar magazin szerint emellett a Hyundai azt is fontolgatja, hogy Indiában is bevezeti a Kona elektromos változatát.


Ugyan egyelőre semmilyen további részlet sem ismert a készülő elektromos limuzinról, az Indiában népszerű kisautó-szegmenst alapul véve nem kizárt, hogy a Hyundai egy ilyen kompakt méretű kisautót fejleszt elektromos hajtáslánccal. Persze,az is könnyen elképzelhető, hogy a vállalat a már meglévő elektromos modelljét, az Ioniq Electricet vezetné be a fejlődő piacra.


„Elektromos autókat hozunk Indiába és megfogunk felelni a kormányzat által kiszabott határidőknek. A Hyundainak megvan a szükséges villanyautó-technológiája, így azt az összes szegmensbe elhozhatjuk, amelyben itt jelen vagyunk ” – mondta a hír kapcsán Rakesh Srivastava, a HMIL értékesítési és marketingvezetője, aki azonban nem árulta el, hogy Indiában is bemutatják-e az Ioniqot.
   


A 2018-as Auto Expó Hyundai standjának középpontjában nemcsak az elektromos autók lesznek, de itt mutatják be azt a belső körökben „Hyundai családi koncepció” néven emlegetett kisautót is, amelyet az Eon és az i10 leváltására szánnak. Az eddigi kémfotók szerint az új modell magasított tetejével teljes mértékben kihasználja az utastér méreteit. Az új Hyundai mini a Maruti Celerioval és a Tata Tiagoval verseng majd az indiai piacon.  


Nagy valószínűséggel a 2018-as Auto Expón mutatják be a Hyundai i20 ráncfelvarrott változatát is, ám ezt hivatalosan még nem erősítették meg. Az autón várhatóan megjelenik az új hatszögletű kaszkád hűtőmaszk, a hátsó lámpák LED alapot kapnak,valamint javítanak az autó belső anyagfelhasználásán és felszereltségén. 


Az új széria- és tanulmányautók mellett a látogatók közelről is megnézhetik a Hyundai WRC versenyautóját is. 

Forrás: autocarindia.comlivemint.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei