Ötmillió Hyundai fut India útjain


A Hyundai Motor India bejelentette, hogy tíz évvel azután, hogy elérte az egymilliós értékesítési eredményt, a márka indai eladásai már az ötmillió darabos határt is átlépték. 

A dél-koreai Hyundai Motor Company százszázalékos tulajdonában álló Hyundai Motor India Limited bejelentette, hogy a leányvállalat Chennaiban található összeszerelő üzemében elkészült a hazai piacra gyártott ötmilliomodik autó. A jubileumi példány egy fekete Verna modell lett. "Nagy örömünkre szolgál, hogy ma egy új generációs Verna képében elkészült az ötmilliomodik indiai piacra szánt autónk, az iparág legdinamikusabb fejlődése egyben a Hyundai indiai piacba vetett elkötelezettségét is szimbolizálja" -mondta Y. K.Koo, a HMIL vezetője. 


A Hyundai indiai képviselete 2007-ben egy Santroval ünnepelhette az egymillió darabos határ átlépését, miután 8 évvel és 7 hónappal korábban, 1998-ban megindult a modell sorozatgyártása. A termelés gyorsuló ütemének és a Hyundai bővülő modellpalettája iránti növekvő keresletnek köszönhetően három évvel és 7 hónappal később, 2010-ben már kétmillió autó került értékesítésre Indiában,a további egymillió darabhoz pedig már csak két évre és 8 hónapra volt szükség. A 2013 júliusi mérföldkő után újabb két év és 4 hónap telt el a 4 milliós határ eléréséig, 2015 novembere után viszont már csak éppen két év kellett ahhoz, hogy az ötmilliomodik autó is elkészüljön.     


Amellett, hogy a márka folyamatosan igyekszik bővíteni kínálatát és új szegmensekbe lép be, a Hyundai az elmúlt időszakban értékesítési és szerviztevékenységét is megerősítette, így mára 2 200 értékesítési és szervizpont található Indiában, amelyek közül 422 vidéken található. Az elmúlt két évtized eredményeihez a Hyundai megújuló típusválasztéka is nagyban hozzájárult, hiszen a kezdeti Santro mellé olyan sikermodellek csatlakoztak, mint az i10, i20, Grand i10, Elite i20, Eon, Verna vagy a Creta.  

A Hyundai Motor India tavaly már megünnepelhette a hétmilliomodik auólegyártását, amelybe a hazai mellett az exportra gyártott autók is benne vannak.   

Forrás: business-standard.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei